7 Noiembrie 2014 - TRADIŢII AUTENTICE PENTRU COMUNITATEA CONTEMPORANĂ

Editura Herald, în parteneriat cu Universitatea Spiru Haret, cu sprijinul Fundaţiei Floarea Vieţii şi al comunităţii Spiritualitate Nativ Americană din România au plăcerea de a vă prezenta conferinţa publică Transmiterea tradiţiilor autentice în folosul comunităţii contemporane – un dialog între nativul american Vernon Foster şi Mario Barangea.

 

1 Noiembrie 2014 - Atelier de Arheologie: aventura marilor descoperiri

Fundatia Calea Victoriei va invita incepand de vineri, 7 noiembrie, ora 19:00 la Atelierul de Arheologie: aventura marilor descoperiri, sustinut de arheologul Catalin Pavel. Pornind pe urmele unor descoperiri celebre, acest curs va propune o introducere in teoriile, metodele si tehnicile de investigare, interpretare si conservare a trecutului.

Inchipuiti-va ca aveti o carte care va intereseaza teribil dar careia, pentru a o putea citi, trebuie sa-i dati foc.

 

27 Octombrie 2014 - SECRETUL TINERETII ETERNE. Echilibrul varstei bioelectrice

SECRETUL TINEREŢII ETERNE. Echilibrul varstei bioelectrice
Conferinta publica si lansare de carte in prezenta autorului Ionel Mohirta

Joi, 30 Octombrie 2014, orele 19.00 - 21.15
Universitatea Spiru Haret, Str. Ion Ghica nr. 13, Sala STUDIO parter

Invitat special: 
Dr. Ionel Mohîrță, autorul cărții Secretul tinereții eterne. Echilibrul vărstei bioelectrice
Conferenţiază:
prof. univ. dr. Mihaela Minulescu – SNSPA
prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan – UTM
prof. univ. dr. Emilian Dobrescu – AR 

Moderator: 
conf. univ. dr. Matei Georgescu

Participă din partea USH:
prof. univ. dr. Carmen Costea, Prorector
prof. univ. dr. Laura Goran, Prorector

 

14 Octombrie 2014 - Palatele si Castelele stiute si nestiute ale Romaniei

Fundatia Calea Victorieiva invita vineri, 17 octombrie, sa descoperitiPalatele si Castelele stiute si nestiute ale Romaniei in cadrul cursului sustinut de istoriculAnita Sterea. 

 

24 Septembrie 2014 - Schimb de Cărți București vă invită în septembrie să Citim în iarbă

Duminică, 28 septembrie, Schimb de Cărți București, vă invită la o lectura în aer liber in parcul Herăstrău, zona Roata Mare. Ne vedem ca de obicei de la ora 15:00 la 17:00.

Am consultat prognoza meteo, și pentru că ne-am asigurat că va fi vreme bună :), ne-am hotărât să ne luăm păturile și cărțile și să ne alăturăm evenimentului Citim în iarbă din parcul Herăstrău.

Vă așteptăm acolo duminică, 28 septembrie, pentru a ne bucura de ultimele zile senine ale toamnei :). Nu lipsiți! Și aduceți cu voi o carte! Schimbul de cărți nu este obligatoriu și nu este permanent, proprietarul putându-și retrage cartea din circuitul SdC oricând dorește.


 

22 Septembrie 2014 - Avangarda revizitata. Editia a IV-a: AVANGARDA DIN ROMANIA

In anii ’50, in RPR personalitatea lui Constantin Brancusi era una indezirabila, opera catalogata decadenta si aproape degenerata de catre minti luminate precum Calinescu sau Graur, in 1956 are loc prima retrospectiva bucuresteana a operei lui Constantin Brancusi, organizata, printre altii, de criticul si istoricul de arta Marin Mihalache, iar in 1967 are loc la Bucuresti unul dintre cele mai mari colocvii internationale dedicate operei sculptorului modernist francez de origine romana. Pana in anii ’70, regimul comunist si cultura romana generata de acesta se angajeaza intr-un demers de reasimilare si, pe undeva, de aculturatie a imaginii si operei artistului, cu puternice accente asupra laturii etnice a acesteia din urma, gasindu-i-se vestigii si reminiscente folclorice chiar si acolo unde nu era deloc nevoie. Ba dimpotriva, Constantin Brancusi a fost unul din cei mai acerbi insotitori ai avangardelor istorice, opera acestuia fiind expusa de fiecare data in vecinatatea unor Picasso, Duchamp sau Marcel Iancu, fie in Europa, fie in SUA. Documentarul creat de Cornel Mihalache in 1996 este, desi indirect, pe de o parte, una din primele incercari implinite de a deconstrui imaginea patriotarda a unui Constantin Brancusi nu demult acceptat de cultura autohtona, insa cu pretul angajarii operei acestuia in discursul nationalist al vremii, iar pe de alta parte, o exegeza de pionierat care il replaseaza pe Brancusi in proximitatea de drept a avangardei.  Am pus lucrarea documentaristului si brancusologului Cornel Mihalache ca prefata la cele cinci documente cinematografice inedite, aflate in Arhiva Nationala de Filme din Romania, pentru o mai acuta observare a modului in care a fost asimilata, incepand cu 1964, personalitatea sculptorului de origine romana de catre regimul comunist.

 

12 Septembrie 2014 - Editura Herald - lansare de carte VALTOAREA MINTII in adolescenta si lectiile PARENTAJULUI SENSIBIL

Doua dintre cartile lui Dr. Daniel Siegel dedicate parintilor, specialistilor si tuturor celor interesati de propria dezvoltare emoţional-comportamentala, apar acum pentru prima data în limba română la editura Herald, în colecţia PARENTAJ. Echipa editorială are bucuria să vă invite la evenimentul de lansare a celor două titluri de parentaj, volume care anunţă în avanpremieră şi conferinţa susţinută de autor la Bucureşti, de la sfârşitul lunii septembrie 2014.

 

4 Septembrie 2014 - Gonsar Tulku Rinpoche revine în România

În perioada 12-16 septembrie, Gonsar Tulku Rinpoche, directorul spiritual al Centrului de Înalte Studii Tibetane “Rabten Choeling”  ( www.rabten.eu ) din Elveția, se va afla pentru a patra oară în România, la invitația Asociației Rabten Compassionate Wisdom în colaborare cu Editura Herald și Centrul „Seeds for Happiness”.
Seria de evenimente începe vineri seară, 12 septembrie, ora 18:30 cu o conferință publică la Casa de Cultură a Studenților din București și continuă cu un weekend de prelegeri laCentrul „Seeds for Happiness”, în zilele de 13-14 septembrie.

 

30 Iulie 2014 - Campania naţională TE AŞTEPTĂM ÎN LIBRĂRIE 2014

Editura Herald anunţă lansarea celei de-a VI-a ediţii a campaniei naţionale TE AŞTEPTĂM ÎN LIBRĂRIE 2014, care se desfăşoară anul acesta sub sloganul EXPLOREAZĂ! Cărţile te orientează, în perioada 1 august – 1 noiembrie 2014. Cu o istorie de 5 ediţii care au stârnit interesul a mii de cititori, iubitori ai cartilor Herald, sute de librării din ţară şi de librari interesati să deschidă o interacţiune vie cu publicul, zeci de parteneri media şi sponsori, campania TE AŞTEPTĂM ÎN LIBRĂRIE este singurul proiect naţional care încurajează redescoperirea librăriei ca spaţiu dedicat informării, dezvoltării prin explorare culturală.

 

4 Iunie 2014 - CONFERINŢĂ PUBLICĂ SUSŢINUTĂ DE ANALISTUL JUNGIAN - LUIGI ZOJA

CONFERINŢĂ PUBLICĂ SUSŢINUTĂ DE ANALISTUL JUNGIAN
LUIGI ZOJA
Mitul creşterii nelimitate. O psihologie a aroganţei şi pedepsei
Joi 12 iunie, orele 19.00, la Sala Studio a Universităţii Spiru Haret

Editura Herald anunţă publicului apariţia unui volum ce cartografiază dezvoltarea civilizaţiei europene: ISTORIA AROGANŢEI de Luigi Zoja. Lansarea pe piaţă a cărţii beneficiază de prezenţa la Bucureşti a autorului, care va susţine conferinţa publică intitulată Mitul creşterii nelimitate. O psihologie a aroganţei şi pedepsei. Tematica acestei conferinţe se regăseşte pe larg în cartea Istoria aroganţei. Psihologia şi limitele dezvoltării, publicată de editura Herald, în colecţia JUNGIANA. Evenimentul se adresează specialiştilor din domeniul psihologiei, psihoterapiei, psihanalizei şi antropologiei, dar şi publicului larg interesat de marile teme psihologice şi economice ale epocii noastre!