19 Iunie 2015 - Amintiri din Călătorie recomandă: Pe jos de-a lungul Nilului, de Levison Wood

La nord de Kasansero, planul era să urmăm ţărmul încă 160 de kilometri, adică şapte zile de mers dificil, pentru a ajunge la Kampala, capitala în plin avânt a Ugandei.

 

12 Iunie 2015 - Amintiri din Călătorie recomandă: Îngropaţi în cer. Povestea extraordinară a şerpaşilor din cea mai neagră expediţie de pe K2

Cînd Edmund Hillary a cucerit Everestul în 1953, a fost însoţit de şerpaşul Tenzing Norgay. Şi înainte, şi după aceea, în cele mai multe expediţii organizate de occidentali, şerpaşii au fost eroii din fundal. În august 2008, cînd unsprezece alpinişti şi-au pierdut viaţa pe K2, cel mai periculos vîrf din lume, doi dintre şerpaşi au supravieţuit. Bazîndu-se pe noi surse şi interviuri, Îngropaţi în cer ne dezvăluie pentru prima dată povestea lor uluitoare. Peter Zuckerman şi Amanda Padoan le urmăresc drumul din satele natale izolate pe înălţimile munţilor Himalaya pînă în mahalalele din Kathmandu şi, mai apoi, pînă la aventura de pe K2, care le va schimba viaţa şi le va aduce celebritatea.

 

5 Iunie 2015 - Descoperă Bucureștiul cultural „la pas”. Plimbări pietonale imaginate de Fundația Calea Victoriei

Dacă îți petreci prima lună de vară în București, dar vrei sӑ explorezi locuri noi şi sӑ afli legende din trecut, Fundația Calea Victoriei te invită să redescoperi Capitala și poveştile sale savuroase la promenadele din zonele istorice.

 

2 Iunie 2015 - MUZEUL DANSULUI MODERN ŞI CONTEMPORAN

Centrul Național al Dansului București prezintă, între 5 - 7 iunie, expoziția MUZEUL DANSULUI MODERN ȘI CONTEMPORAN, o inițiativă unică în România. Expoziția vine ca o pregătire pentru lansarea Arhivei Dansului Românesc, ce va avea loc în toamna anului 2015. 

 

30 Aprilie 2015 - Practica meditației de concentrare și a meditației analitice - prelegeri susținute de călugărul buddhist Gelong Jampa Lungtog

Practica meditației de concentrare și a celei analitice
Asociaţia Rabten Compassionate Wisdom vă invită la un nou curs cu tema “Practica meditației de concentrare și a meditației analitice”, prelegeri susținute de călugărul buddhist Gelong Jampa Lungtog, de la Centrul de Înalte Studii Tibetane “Rabten Choeling” din Elveția. 
Data: 15-17 mai 2015
Unde: Centrul Seeds for Happiness
Programul prelegerilor:
Vineri, 19:00-21:00 (seară introductivă, cu intrarea liberă)
Sâmbăta și duminică, orele 9:00-17:00.
Prelegerile se vor ține în limba engleză, cu traducere în limba română, și vor fi urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri.

 

28 Aprilie 2015 - Fragment în avanpremieră din „Revoltă în deşert”, de T.E. Lawrence

Fragment:
Abia plecase curierul şi iată că observatorul nostru ne strigă că se ridicau nori de fum dinspre Hallat Ammar. Zaal şi cu mine alergarăm pe colină şi văzurăm după volumul şi forma lui că un tren se afla în gară. În timp ce încercam să-l zărim peste vârful piscului, el se puse în mişcare dea dreptul spre noi...

 

18 Martie 2015 - Cunoaște Bucureștiul din istorii și „la pas”

Fundația Calea Victoriei vă invită să cunoașteți Capitala prin istorii despre oameni și locuri, dar și prin plimbări inspirate în locurile cheie ale orașului.

Să ne amintim de ce Bucureștiul era numit Micul Paris și să-i redescoperim farmecul aparte, de oraș aflat la întretăierea modernității occidentale cu fascinantul orient.

 

16 Martie 2015 - Hotel PRIVO estimeaza o crestere de 35% a veniturilor in 2015

Hotel PRIVO, liderul segmentului hotelier de lux din Transilvania, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ un milion de euro, cu 35% mai mult fata de veniturile inregistrate in 2014.
“Am creat PRIVO pentru a aduce serviciile hoteliere la un alt nivel in Romania. Oamenii cauta locuri autentice si experiente unice, iar PRIVO este un astfel de loc. De aceea PRIVO este si unul din cele mai premiate hoteluri din Romania.” spune Adina Plopeanu, General Manager.

 

10 Martie 2015 - Wilfred Thesiger, Nisipurile arabe, Polirom, Iaşi, 2015

Fragment:
Musallim plecase la vânătoare de‑a lungul stâncilor şi s‑a întors înainte de apus, cărând un ibex pe care l‑a aruncat lângă foc. Era un ţap bătrân a cărui carne avea să fie la gust cam tot aşa cum mirosea, însă era carne

 

19 Februarie 2015 - Atelier de martisoare la Schimb de Carti Bucuresti

Prea ocupat cu cititul ca să ai timp de cumpărat mărțișoare? Te așteptăm la ediția din februarie Schimb de Cărți București ca să facem mărțișoare cu ce avem pe-acasă.

Pe lângă cărțile pentru schimb, vino și cu panglici, sfoară, ață, ac, foarfece, materiale textile și ce mai vrei tu, iar prietenii noștri de la Creative Arts te vor ajuta să le pui laolaltă în ceva frumos, numai bun de împodobit cu șnurul de mărțișor. :)