21 Septembrie 2017 - Conferinta publica in premiera la Univ. Bucuresti cu Maestrul buddhist Jhampa Lungtok

Compasiune și vacuitate, concepte explicate de maestrul JampaLungtok într-un dialog la Universitatea din București

Evenimentul aparte la care vă invităm să participaţi va avea loc luni seară 2 octombrie, ora 19:00, în compania de excepție a Venerabilului Maestru buddhist Jampa Lungtok, care vine pentru prima dată la Universitatea din Bucureşti, fiind invitat de onoare în cadrul Programului de Studii Religioase – Texte şi Tradiţii.

 

25 Iulie 2016 - Amintiri din Călătorie recomandă: Printre arabii din sudul Irakului. Autor: Wilfred Thesiger

Fragment în avanpremieră din „Printre arabii din sudul Irakului”
Autor: Wilfred Thesiger
Traducere: Mihaela Negrilă
Carte publicată şi în ediţie digitală 
Editura Polirom
www.polirom.ro

CARTEA
Autorul bestsellerului Nisipurile arabe

În cei opt ani petrecuţi la jumătatea secolului trecut în ţinuturile mlăştinoase de la confluenţa Tigrului cu Eufratul, Wilfred Thesiger a ajuns să-i înţeleagă şi să-i admire pe locuitorii din această zonă şi stilul lor de viaţă neschimbat de milenii. Călătorind din sat în sat cu canoea, Thesiger vede case din stuf cu o arhitectură impresionantă, canale şi lacuri pline de peşti şi păsări acvatice, insule plutitoare şi turme de bivoli de apă, asistă la vînători de mistreţi, la accidente, conflicte şi vendete. Astfel îi cunoaşte pe oamenii acestei regiuni, arabi curajoşi, ospitalieri şi loiali, care aveau să sufere enorm de pe urma distrugerilor din timpul regimului lui Saddam Hussein. Cartea sa este un omagiu adus acestor oameni şi o mărturie tulburătoare despre o cultură şi un ecosistem care astăzi aproape că au dispărut.

 

21 Iulie 2016 - Amintiri din Călătorie recomandă: Venetia. Autor: Jan Morris

Fragment în avanpremieră din „Veneţia”
Autor: Jan Morris
Traducere: Laura Ciochină
Carte publicată şi în ediţie digitală
Editura Polirom
www.polirom.ro

CARTEA
„Cea mai bună carte despre Veneţia care s-a scris vreodată” (The Sunday Times)

Considerată una dintre cele mai frumoase descrieri ale Veneţiei din toate timpurile, cartea lui Jan Morris ne propune o incursiune în viaţa acestui oraş unic în lume. Temperamentul locuitorilor, canalele şi podurile, palatele, turiştii, mirosurile, sunetele, luminile şi culorile sînt explorate în cursul unui periplu care ne poartă prin toate colţişoarele oraşului şi lagunei, dar şi prin istoria lor milenară. O carte care le va trezi amintiri pline de nostalgie celor care au vizitat Veneţia, iar celor care încă nu au ajuns acolo, dorinţa arzătoare de a o vedea.
„Pentru cei care păstrează Veneţia doar în amintire, pentru cei care se pregătesc s-o viziteze şi chiar pentru cei care o văd doar ca pe un vis frumos, tabloul complet oferit de această carte, acoperind mii de ani din viaţa celei mai complexe, mai originale şi mai active comunităţi ce a existat vreodată, este de mare interes.” (The Guardian)

 

1 Martie 2016 - Amintiri din Călătorie recomandă: Nebun, rău şi periculos. Autobiografia. De Ranulph Fiennes

Capitanul mi-a zis:
— Esti nebun.
— Dar am harti bune si o busola prismatica bine echilibrata, facută manual, l-am asigurat eu. 

 

16 Decembrie 2015 - Amintiri din Călătorie recomandă: Singur pe o insulă pustie. De Ed Stafford

Autorul bestsellerului 860 de zile pe Amazon. O călătorie incredibilă 
Documentarul despre perioada petrecută de Ed Stafford pe insula Olorua, Naked and Marooned, a fost difuzat de Discovery Channel.

 

16 Octombrie 2015 - Amintiri din Călătorie recomandă: Păianjenul alb. Povestea feţei nordice a Eigerului. De Heinrich Harrer

E normal să feliciţi oamenii cu ocazia zilei lor de naştere. De asemenea, se obişnuieşte să acorzi respectul cuvenit clădirilor, oraşelor şi asociaţiilor atunci când acestea ajung la o anumită vârstă. Se scriu biografii şi autobiografii, există documente istorice, de la cele mai cuprinzătoare tomuri până la cea mai subţire broşurică. Atunci de ce să nu se scrie şi o carte în cinstea aniversării unui munte sau chiar a unui versant al acelui munte?

 

5 Octombrie 2015 - Amintiri din Călătorie recomandă: Alaska. Singur în sălbăticie. De Dave Metz

Amintiri din Călătorie recomandă: Alaska. Singur în sălbăticie
Autor: Dave Metz
Traducere: Laura Ciochină
Carte publicată şi în ediţie digitală 
Editura Polirom

 

29 Septembrie 2015 - Dansul contemporan românesc are istorie

De la Bucureşti, Timişoara, Cluj, direct pe scenele de la Paris, Berlin, Geneva, Kiel sau Milano, dansul contemporan românesc a fost aplaudat, condamnat, bătut, torturat și apoi dat uitării.

O istorie despre care s-a spus că nu mai există este adusă acum la viaţă, este strigată, afirmată, performată. 

 

13 August 2015 - Gonsar Tulku Rinpoche revine în perioada 4-6 Septembrie la București

În perioada 4-6 septembrie 2015, Venerabilul Maestru Gonsar Tulku Rinpoche, unul din principalii fondatori și îndrumători spirituali al Centrului de Înalte Studii Tibetane “Rabten Choeling” din Elveția, revine în România, la invitația Asociației Rabten Compassionate Wisdom.
Seria de evenimente începe vineri seară, 4 septembrie, ora 19.00, printr-o conferință publică cu intrare liberă la Casa de Cultură a Studenților din București și continuă cu un week-end de prelegeri deschise la Centrul „Seeds for Happiness”, în zilele de 5-6 septembrie.

 

31 Iulie 2015 - Amintiri din Calatorie recomanda: Cazand în gol, de Joe Simpson

Joe Simpson, Polirom, Iaşi, 2015
Fragment în avanpremieră din „Căzând în gol”, de Joe Simpson

Amintiri din Călătorie recomandă: Căzând în gol
Autor: Joe Simpson
Traducere: Elena Málnai
Cuvînt înainte de Chris Bonington
Carte publicată şi în ediţie digitală 
Editura Polirom