Cristian Mihai - Sturz cantator - Song Thrush - Turdus philomelos

photo > Sturz cantator - Song Thrush - Turdus philomelos
Sturz cantator - Song Thrush - Turdus philomelos
42 voturi
 
 • Descriere:

  Sturzul cantator este o pasare cuibaritoare comuna la noi in tara si in Europa, desi in ultimele decenii s-a remarcat a micsorarea a populatiilor, mai ales in Occident.
  A fost introdus de om in Australia si Noua Zeelanda unde pare sa se fi aclimatizat cu succes. Desi statutul speciei este cel de pasare migratoare, se pot observa destul de multe exemplare si pe parcursul iernii (cum este si cazul pasarii de imagine, fotografiata pe 28 decembrie 2011, in Bucuresti).
  Aceste exemplare pe care le vedem iarna pot sa provina din populatiile autohtone sau pot sa fie exemplare din populatiile nordice, care s-au oprit din migratie la noi. Totusi majoritatea sturzilor cantatori de pe la noi migreaza toamna catre teritoriile de iernat aflate pe tarmurile Mediteranei si in Orientul Mijlociu.
  Sturzul cantator poate fi deosebit relativ usor de celelalte trei specii de sturz de pe la noi prin coloritul penajului, cafeniu uniform pe spate si deschis cu pete intunecate, care tind sa aiba forma de sageata, pe piept si burta. Sub aripa culoarea penajului este galbui murdar.

 • Locatie: Bucuresti
 • Autor: Cristian Mihai
 • Date tehnice:
blog comments powered by Disqus