Travel House va recomanda Casablanca, Travel House va recomanda Marocul la data 17 Iunie 2010

  •  
(34 voturi}

Cine a privit atent în ochii plini de mister ai femeilor din Maroc, nu se va mira deloc că de-a lungul secolelor femeile marocane au devenit celebre reuşind prin farmecul şi inteligenţa lor să învingă prejudecăţile societăţii islamice. Fatima Al Fihria şi Meriem Oum El Banine sunt două doamne cunoscute pentru ca au fondat universităţile Al Karaouine şi Jamee Al Andalus. Zaynab,  soţia lui  Youssef Ibn Tachfin este regina  care l-a ajutat pe suveran să-şi învingă rivali şi a avut ideea de a fonda Marakeshul.  Lor li se aduagă o serie de nume precum: Meryem Chadid, prima femeie arabă  care a pus piciorul în Antartica, campioana Nawal El-Moutawakil, Souad Sbai prima femeie de religie islamică care s-a întâlnit cu Papa şi nu în ultimul rând, frumoasa şi emancipata prinţesă Lalla Salma, care a reuşit să revoluţioneze eticheta curţii marocane.         

imagine
 
Mai mult decât o simplă carte de vizita    
Delacroix, Matisse, Gaudi, Alexandre Dumas, Roland Barthes, Truman Capote, Joseph Kessel, Samuel Beckett, Saint-Exupéry, Tolstoï, Sean Connery, John Malkovitch sau Elizabeth Taylor sunt doar câtiva dintre scritorii, pictorii, actori, muzicienii  care  au descoperit  de-a lungul secolelor  farmecul Marocului pentru a-l vesti lumii întregi. Situată în nord-vestul continentului african, între 27°40’ - 35° 55’, latitudine nordică şi 1° - 13° 10’ longitudine vestică, ţara este mărginită la vest de Oceanul Atlantic, la nord de Marea Mediteraneană, la est de Algeria şi la sud de Sahara Occidentală, fiind  una dintre puţinele destinaţii care au privilegiul de a se bucura de soare 360 de zile pe an, motiv pentru care o vacanţă  aici este mereu binevenită. Cea mai bună perioadă de vizitare este din luna octombrie până în luna aprilie. Rabat este capitala regatului. Alte oraşe importante sunt:  Marakesh, Casablanca, Fez, Tanger şi  staţiunea turistică- Agadir.
Fiecare dintre aceste oraşe are un farmec aparte, motiv pentru care Orson Wells, Alfred Hithcock, David Lean, Bernardo Bertolucci au produs în legendarele medina marocane filme care au făcut istorie. Paradoxal este că, pelicula care a impus definitv  Marocul ca destinaţie turistică mondială a fost Casablanca, chiar dacă Humphrey Bogard şi Ingrid Bergman nu au pus niciodată piciorul în patria soarelui veşnic pe întrega perioadă a filmarilor. În cazul în care şi dumneavoastră  doriţi să vizitaţi acest loc plin de poveste vă sfătuiesc să citiţi Anul Elefantului de Leila Abouzeid sau Femeia din Marakesh de Leonora Peets şi să ascultaţi grupul berber Master Musician pentru a intra în atmosfera locului încă dinainte de a vă urca în avion. În cazul În care aveţi mai mult timp la dispoziţie atunci puteţi să parcurgeţi şi carţile semnate de Mohammed Choukri,  Abdelfattah Kilito şi Fatima Mernissi, care au fost traduse în franceză şi engleză. În ceea ce priveşte muzica ea este întradevar specială. Ritmuri berbere, arabe dar şi muzica clasica din Andalusia vă vor vrăji, indiferent  dacă o veţi asculta într-o cafenea, la un restaurant sau în piaţa publică cu ocazia unui festival.
imagine
            
Agadir, o staţiune pentru o vacanţa de vară târzie
Agadîr, perla sudului este una dintre cele mai ofertante destinaţii de vacanţă pentru turiştii îndrăgostiţi de soare şi de farmecul mării. 9 kilometrii de plaja de nisip, cel puţin 300 de zile însorite pe an, tezaurul  istoric, cultural, culinar şi nu în ultimul rând artistic extrem de rafinat, eleganţa locaţiilor turistice, oferta sporturilor nautice, viaţa de noapte, farmecul marocanilor, zâmbetul misterios al femeilor fac din acesta staţiune un brand turistic comopolit.   Aici vă puteti caza în hoteluri unde vă veţi simţi ca un/o prinţ/prinţesă.
imagine

O locatie foarte elegantă recomandată turiştilor care ştiu sa aleagă este fost VILLAGIO VALTUR.
Construit în stil maur cu plafoane decorate şi stucaturi preţioase, resortul de vacanţă  este situat într-o oaza luxurianta în centrul Agadirului, la 25 km de aeroport.
imagine

imagine

Un tunel de caţiva metri îl uneşte cu plaja. Resortul dispune de un centru sportiv şi unul de înfrumuseţare şi întreţinere.  Terenuri de tenis,  piscine, teren de volei,  centru de fitness, teren de echitaţie,  restaurante, tir cu arcul, sala ping-pong, teren de fotbal, pétanque sunt locurile unde  fiecare turist venit aici se poate distra for free sau contra cost.     
Masa:  Masa se serveşte într-o ambianţa elegantă. Preparate marocane şi bucataria în stil italian se întrec reciproc. Preparatele din  peşte sunt şi ele delicioase. Vinul, berea şi  apa sunt incluse în tariff. Dacă doriţi să serviţi o pizza trebuie să fiţi pregătiţi să plătiţi separat.   
CAMERELE: Toate camerele sunt echipate cu sală de baie cu toaleta, telefon, uscător de păr, seif, TV satelit şi frigider.
imagine

PLAJA
Pe plaja cu nisip fin există un spaţiu special amenajat cu chaises longs şi umbreluţe rezervat special clienţilor Valtur.

Informatii si rezervari: agency@travelhouse.ro


Date contact
Piata Victoriei, Bl. A6, Sector 1, Bucuresti, ROMANIA
Tel: (004021) 316.79.34 / (004021) 316.79.35
(004021) 316.79.36 / (004021) 316.25.53
Fax: (004021) 312.87.89 / (004021) 312.86.76
E-mail: agency@travelhouse.ro
http://www.travelhouse.ro

Scris de:


Taguri: Casablanca Marocul


Voteaza acest articol:

<< back  
0 comentarii adauga comentariul tau
Nici un comentariu.

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =