Concurs Editura Polirom, luna octombrie 2015Scris de: Admin

Acest concurs s-a terminat.

Castigatori:

-Adrian Murariu, din Iasi
-Nicoleta Micu
------------------------------------------------------------------------------------------Avem un concurs cu doua premii de la Editura Polirom. Fiecare contine câte un pachet cu cate doua titluri:
-Păianjenul alb. Povestea feţei nordice a Eigerului, de Heinrich Harrer
-Alaska. Singur în sălbăticie, de Dave Metz
 
imagine
Pentru a castiga trebuie sa faceti trei lucruri:
-sa numiti titlurile a doua noutati editoriale de la Editura Polirom
-sa dati un Like paginii de facebook “Editura Polirom”
-şi un Like paginii de facebook amintiridincalatorie.ro

Apoi trimiteti un mesaj cu subiectul "Concurs Editura Polirom, luna octombrie" pe adresa de mail: contact@amintiridincalatorie.ro pana pe 30 octombrie 2015. Acesta trebuie sa contina cele două titluri ale Editurii Polirom, precum si toate datele de contact (numele real, iar in cazul in care ati dat like, pe FB, cu un user diferit de numele real mai trebuie si numele userului). 
In urma tragerii la sorti de pe 02.11.2015 vom afla câştigătorii. Avem doua premii, deci vor fi doi câştigători. Castigatorii vor fi desemnati prin tragere la sorti folosind site-ul random.org. 
Perioada de desfasurare a concursului: 22 - 30 octombrie 2015

Castigatorii vor fi afisati pe site in data de 02 noiembrie. Din momentul in care vor fi afisati, au la dispozitie 10 zile calendaristice pentru a ne trimite printr-un e-mail trei informatii: numele real (in cazul ati dat like, pe FB, cu un user diferit de numele real mai trebuie si numele userului), concursul la care au participat si adresa de livrare a cartilor. Daca in termen de 10 zile nu suntem contactati, premiul va reveni altui participant, in urma unei noi trageri la sorti.
Va multumim!

Prezentarea cărţilor: 
------------------------------------------------------------------------------------------

-Păianjenul alb. Povestea feţei nordice a Eigerului, de Heinrich Harrer
imagine
Autorul bestsellerului Şapte ani în Tibet
În 1938, celebrul alpinist Heinrich Harrer a reuşit, împreună cu cîţiva colegi, să escaladeze faţa nordică a Eigerului, în Alpii elveţieni. De-a lungul timpului, pe acest traseu, considerat printre cele mai dificile din lume, şi-au pierdut viaţa peste şaizeci de alpinişti. Păianjenul alb relatează ascensiunea în care exploratorii s-au confruntat adesea cu situaţii periculoase şi cu limitele rezistenţei umane. O poveste despre tenacitate, încredere în propriile forţe şi curaj, care te ţine cu sufletul la gură.

„Cea mai palpitantă şi mai terifiantă carte despre alpinism pe care am citit-o vreodată.”
(Joe Simpson)

AUTORUL
Heinrich Harrer (1912-2006) a studiat la Universitatea din Graz, remarcîndu-se la geografie şi la probele atletice. În 1936 a făcut parte din echipa olimpică de schi a Austriei, iar în 1937 a cîştigat Campionatul Mondial Universitar de schi. În 1938 a făcut parte din echipa de alpinişti care a escaladat pentru prima dată peretele nordic al muntelui Eiger. Păianjenul alb (1959) este povestea acestei expediţii şi a tentativelor anterioare şi ulterioare de a face teribila ascensiune. Harrer a scris mai multe cărţi despre Tibet şi a transcris autobiografia lui Thubten Jigme Norbu, fratele lui Dalai Lama. E probabil mai cunoscut ca autor al clasicei Şapte ani în Tibet (Polirom, 2013), ecranizată în 1997 de Jean-Jacques Annaud.

PUBLICUL 
• cititorii cărţilor semnate de Heinrich Harrer
• cititorii de literatură de călătorie

Colecţie: Hexagon. Cartea de călătorie
Domeniu: Literatură de călătorie
Format: 135x200 mm

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-Alaska. Singur în sălbăticie, de Dave Metz
imagine
Un specialist în supravieţuirea în sălbăticie porneşte în cea mai îndrăzneaţă expediţie a vieţii lui: însoţit doar de doi cîini, va parcurge aproape 1.000 de kilometri pe schiuri prin Alaska, traversînd lanţul muntos Brooks. Va avea la dispoziţie un GPS şi un telefon prin satelit, îşi va transporta singur proviziile şi va ţine un jurnal zilnic. Alături de terierii Jimmy şi Will, Dave Metz străbate vaste întinderi de tundră şi ţinuturi acoperite de păduri, trece rîuri îngheţate şi creste înzăpezite. Pe lîngă pericolul reprezentat de urşi şi de haitele de lupi, va avea de înfruntat foamea, epuizarea şi frigul Nordului. Mai important însă decît performanţa, susţine el, este că a putut să admire frumuseţea nealterată a naturii sălbatice şi să se simtă pe deplin liber.

„Povestea reală, senzaţională a unor aventuri care îi ţin cu sufletul la gură atît pe Dave Metz, cît şi pe cititor.” (The News-Review)

Din cuprins:
Aproape de Paradis • Pe coasta de nord-vest • Traversînd marea îngheţată • Cu schiurile pe fluviul Kobuk • Mirajul sălbăticiei •  Trecătoarea Nakmaktuak • Noatak, frontiera abandonată • În inima pustietăţii 

AUTORUL
Dave Metz (născut în Roseburg, Oregon) a început încă din adoles¬cenţă să exploreze pădurile din statul său, însoţit de unu sau doi cîini. Pasionat de natură, a călătorit cu caiacul sau pe jos prin Alaska, Perú, Brazilia şi Borneo. Studiază mamiferele şi prezervarea culturilor indi¬gene în pădurea ecuatorială, face călătorii de explorare şi de supravieţuire în sălbăticie. În prezent lucrează ca biolog pentru Oregon Department of Fish and Wildlife.

PUBLICUL 
• iubitorii literaturii de călătorie

Colecţie: Hexagon. Carte de călătorie
Domeniu: Literatură de călătorie
Format: 135x200 mm


Articole in concurs:
Nici un articol in acest concurs.


Taguri: Editura Polirom -Păianjenul alb. Povestea feţei nordice a Eigerului Heinrich Harrer Alaska. Singur în sălbăticie Dave Metz