Concurs Editura Polirom, luna augustScris de: Admin

Acest concurs s-a terminat.

Castigatori:

- Sorina Cornea, din Timisoara
- Marian Popa, din Iasi
- Irina Marin, din IlfovCastiga unul din cele 3 exemplare "Căzând în gol" de Joe Simpson oferite de Editura Polirom
 
Pentru a castiga trebuie sa faceti trei lucruri:
-sa numiti titlurile a doua noutati editoriale de la Editura Polirom
-sa dati un Like paginii de facebook “Editura Polirom”
-şi un Like paginii de facebook amintiridincalatorie.ro

Apoi trimiteti un mesaj cu subiectul "Concurs Editura Polirom, luna august" pe adresa de mail: contact@amintiridincalatorie.ro pana pe 13 august 2015. Acesta trebuie sa contina cele două titluri ale Editurii Polirom, precum si toate datele de contact (numele real, iar in cazul in care ati dat like, pe FB, cu un user diferit de numele real mai trebuie si numele userului). In urma tragerii la sorti de pe 17.08.2015 vom afla câştigătorii. Avem trei exemplare, deci vor fi trei câştigători.
Castigatorii vor fi afisati pe site in data de 17 august. Din momentul in care vor fi afisati, au la dispozitie 10 zile calendaristice pentru a ne trimite printr-un e-mail trei informatii: numele real (in cazul in care ati dat like, pe FB, cu un user diferit de numele real mai trebuie si numele userului), numele concursului la care au participat si adresa de livrare a cartilor. 
Daca in termen de 10 zile nu suntem contactati, premiul va reveni altui participant in urma unei noi trageri la sorti.
Va multumim!
Perioada de desfasurare a concursului: 07 - 13 august 2015
imagine
Prezentarea cărţii: Căzând în gol
Autor: Joe Simpson
Traducere: Elena Málnai
Cuvînt înainte de: Chris Bonington
Carte publicată şi în ediţie digitală 
Editura Polirom

CARTEA
Documentarul bazat pe această carte a fost distins cu premiul BAFTA pentru cel mai bun film britanic al anului 2004 şi a fost inclus pe lista PBS a celor mai bune 100 de documentare din toate timpurile.

În 1985, Joe Simpson şi prietenul său Simon Yates reuşesc să escaladeze pentru prima dată masivul Siula Grande pe faţa lui vestică. De pe vîrf, la 6.344 de metri altitudine, cei doi admiră priveliştea Anzilor peruvieni care se întind cît vezi cu ochii. Entuziasmul lor se va risipi însă curînd, pentru că la coborîre lucrurile iau o întorsătură dramatică: Joe alunecă pe un perete de gheaţă şi, în cădere, îşi rupe piciorul. Simon încearcă să-l coboare cu ajutorul a două corzi legate una de alta. Se lasă întunericul, izbucneşte furtuna, iar la un moment dat Joe rămîne suspendat în gol. Neputînd să comunice cu el şi conştient că riscă să-şi piardă amîndoi viaţa, Simon decide în cele din urmă să taie coarda. Joe cade într-o crevasă, iar Simon se întoarce în tabără, obsedat de gîndul că prietenul lui a murit. Următoarele trei zile vor fi un coşmar şi pentru unul, şi pentru celălalt…

„O descriere splendidă şi captivantă a aventurii lor terifiante, care te ţine cu sufletul la gură... O carte scrisă superb.” (Sunday Express) 

AUTORUL
Joe Simpson este alpinist şi autorul mai multor bestselleruri, primul, Căzînd în gol, fiind distins cu NCR Award şi Boardman Tasker Award pentru literatură montană. A mai scris This Game of Ghosts (1993), Storms of Silence (1996), Dark Shadows Falling (1997), The Beckoning Silence (2002) şi romanul The Water People (1992). În 2003, la 15 ani după publicare, Căzând în gol a fost ecranizat în regia lui Kevin Macdonald. În 2004, documentarul a obţinut Premiul BAFTA pentru cel mai bun film britanic al anului şi a participat la Festivalul de Film Sundance.

PUBLICUL 
• cititorii pasionaţi de alpinism şi de literatura de călătorie

Colecţie: Hexagon. Carte de călătorie
Domeniu: Literatură de călătorie
Format: 135x200 mmArticole in concurs:
Nici un articol in acest concurs.


Taguri: Editura Polirom Cazand in gol