Concurs Editura Polirom, luna iunieScris de: Admin

Acest concurs s-a terminat.

Castigatori:

Câştigătorii sunt:
Rosina Marin, din Ploiesti
Cornelia Duma, din Iasi
Simion Vasile, din Satu MareVă invităm la concurs. Avem trei premii de la Editura Polirom. Fiecare conţine câte un pachet cu câte doua titluri.
Titlurile sunt:
-Pe jos de-a lungul Nilului, de Levison Wood
-Îngropaţi în cer. Povestea extraordinară a şerpaşilor din cea mai neagră expediţie de pe K2, de Peter Zuckerman, Amanda Padoan
 
Pentru a caştiga trebuie să faceţi trei lucruri:
-sa numiţi titlurile a două noutăţi editoriale de la Editura Polirom
-sa daţi un Like paginii de facebook “Editura Polirom
-sa daţi un Like paginii de facebook amintiridincalatorie.ro

Apoi trimiteti un mesaj cu subiectul "Concurs Editura Polirom, luna iunie" pe adresa de mail: contact@amintiridincalatorie.ro pana pe 30 iunie 2015. Acesta trebuie sa contina cele două titluri ale Editurii Polirom, precum si toate datele de contact (numele real, iar in cazul in care ati dat like, pe FB, cu un user diferit de numele real mai trebuie si numele userului). 
In urma tragerii la sorti de pe 02.07.2015 vom afla câştigătorii. Avem trei premii, deci vor fi trei câştigători.
Castigatorii vor fi desemnati prin tragere la sorti folosind site-ul random.org.
Perioada de desfasurare a concursului: 23 - 30 iunie 2015

Castigatorii vor fi afisati pe site in data de 02 iunie. Din momentul in care vor fi afisati, au la dispozitie 10 zile calendaristice pentru a ne trimite printr-un e-mail trei informatii: numele real (in cazul in care ati dat like, pe FB, cu un user diferit de numele real mai trebuie si numele userului), numele concursului la care au participat si adresa de livrare a cartilor. 
Daca in termen de 10 zile nu suntem contactati, premiul va reveni altui participant in urma unei noi trageri la sorti.
Va multumim!

Prezentarea cărţilor: 
imagine
-Pe jos de-a lungul Nilului, de Levison Wood
Povestea unei expediții memorabile, greu de egalat în viitor

Aproape 7.000 de kilometri străbătuţi pe jos. Nopţi petrecute în sălbăticie, hrană limitată şi nenumărate pericole. Păduri tropicale, savane, mlaştini, deşert şi oaze de verdeaţă luxuriantă. Şapte ţări diferite. Nimeni nu a mai parcurs acest traseu astfel. Levison Wood povesteşte în detaliu aventurile dramatice, dar fascinante de care a avut parte străbătînd malurile Nilului. Pe parcursul călătoriei a descoperit lucruri incredibile despre istoria fluviului, mai ales prin intermediul oamenilor pe care i-a întîlnit şi care l-au ajutat să-şi atingă ţinta, şi a cunoscut direct povestea unei Africi în curs de modernizare. Înfruntînd crocodili, hipopotami agresivi, arşiţa din deşert şi agenţi de securitate motivaţi politic, bine-cunoscutul explorator a reuşit o expediţie memorabilă, greu de egalat în viitor. 

Documentarul expediţiei lui Levison Wood de-a lungul Nilului a fost difuzat de Channel 4.

AUTORUL
Levison Wood este explorator, scriitor, jurnalist şi fotograf. Fost militar, a făcut parte dintr-un regiment de paraşutişti care a luptat în Afganistan în 2008. Ca jurnalist, a transmis ştiri din zone de conflict, a relatat evenimente politice importante şi a făcut reportaje în numeroase ţări. Materialele lui au fost preluate de Channel 4, BBC, National Geographic, Discovery Channel Magazine şi CNN. Este cofondatorul companiei Secret Compass, care organizează expediţii în cele mai îndepărtate zone de pe cinci continente. A călătorit în peste 80 de ţări din toată lumea şi este membru al Royal Geographical Society şi Explorers Club. Cînd nu este în deplasare, locuieşte la Londra.

PUBLICUL 
• cititorii pasionaţi de literatura de călătorie

Colecţie: Hexagon. Cartea de călătorie
Domeniu: Literatura de călătorie
Format: 135x200 mm

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
imagine
-Îngropaţi în cer. Povestea extraordinară a şerpaşilor din cea mai neagră expediţie de pe K2, de Peter Zuckerman, Amanda Padoan
Cînd Edmund Hillary a cucerit Everestul în 1953, a fost însoţit de şerpaşul Tenzing Norgay. Şi înainte, şi după aceea, în cele mai multe expediţii organizate de occidentali, şerpaşii au fost eroii din fundal. În august 2008, cînd unsprezece alpinişti şi-au pierdut viaţa pe K2, cel mai periculos vîrf din lume, doi dintre şerpaşi au supravieţuit. Bazîndu-se pe noi surse şi interviuri, Îngropaţi în cer ne dezvăluie pentru prima dată povestea lor uluitoare. Peter Zuckerman şi Amanda Padoan le urmăresc drumul din satele natale izolate pe înălţimile munţilor Himalaya pînă în mahalalele din Kathmandu şi, mai apoi, pînă la aventura de pe K2, care le va schimba viaţa şi le va aduce celebritatea.

„Sînt unul dintre puţinii supravieţuitori ai «triumfului şi tragediei» expediţiei de pe K2 din 2008. Am scris şi o carte, Surviving K2, am citit foarte mult despre această expediţie istorică... Însă Îngropaţi în cer mi-a depăşit aşteptările, pentru că descrie în detaliu diferenţele culturale şi importanţa alpiniştilor orientali.” (Wilco van Rooijen)

AUTORUL
Peter Zuckerman este jurnalist. Pentru activitatea sa, i s-au decernat numeroase distincţii prestigioase, printre care Livingston Award, National Journalism Award şi Blethan Award.

Amanda Padoan este alpinistă. A studiat literatura la Harvard University şi dreptul la Pepperdine School of Law. În prezent, este colaborator la ExplorersWeb, Rock and Ice şi The Alpinist.

PUBLICUL 
• cititorii pasionaţi de literatura de călătorie
• cititorii pasionaţi de alpinism

Colecţie: Hexagon. Cartea de călătorie
Domeniu: Literatura de călătorie
Format: 135x200 mm


Articole in concurs:
Nici un articol in acest concurs.


Taguri: Editura Polirom Pe jos de-a lungul Nilului Levison Wood Îngropaţi în cer Peter Zuckerman Amanda Padoan