Concurs Editura Herald, luna ianuarieScris de: Admin

Acest concurs s-a terminat.

Castigatori:

Castigatorul este Robert Manea, din Iasi

Avem un concurs cu un premiu de la Editura Herald. Premiul consta din 2 titluri:
-Eroul cu o mie de chipuri, autor: Joseph Campbell, colectia: ARHETIP, traducatori: Gabriela Deniz, Mihai Manescu
-Ganduri fara ganditor. Psihoterapie dintr-o perspectiva buddhista, autor: Mark Epstein, colectia: ALTER EGO, traducator: Iustina Cojocaru

imagine

Pentru a castiga trebuie sa faceti trei lucruri:
-sa numiti trei titluri din colectia "CULTURA SI CIVILIZATIE" a Editurii Herald
-sa dati un Like paginii de facebook “Editura Herald”
-si un Like paginii de facebook amintiridincalatorie.ro


Pana pe 30.01.2014 asteptam un mesaj cu subiectul “Concurs Editura Herald, luna ianuarie” pe adresa contact@amintiridincalatorie.ro. Acesta trebuie sa contina cele trei titluri si toate datele de contact, iar in cazul in care ati dat like, pe FB, cu un user diferit de numele real mai trebuie si numele userului.

Castigatorii vor fi desemnati prin tragere la sorti folosind site-ul random.org.
Perioada de desfasurare a concursului: 23 - 30 ianuarie 2014

Castigatorii vor fi afisati pe site in data de 31 ianuarie.
Timp de 10 zile calendaristice de la afisarea castigatorilor, acestia trebuie sa ne trimita un e-mail cu trei informatii: numele real (in cazul ati dat like, pe FB, cu un user diferit de numele real mai trebuie si numele userului), concursul la care a participat si adresa de livrare a cartilor. Daca in termen de 10 zile nu suntem contactati, premiul va reveni altui participant, in urma unei noi trageri la sorti.
Va multumim si... SUCCES!

Raspunsul il gasesti pe: www.edituraherald.ro

Prezentarea titlurilor:

Eroul cu o mie de chipuri
Autor: Joseph Campbell
Colectia: ARHETIP
Traducatori: Gabriela Deniz, Mihai Manescu

Pret vechi: 47,00 lei
Pret nou: 39,50 lei
imagine

Descriere:
Traducerea in premiera in Romania a uneia dintre cartile esentiale ale lui Joseph Campbell este, fara doar si poate, un eveniment deosebit de important ce nu trebuie trecut cu vederea de catre cei care inca mai iubesc povestile. Eroul cu o mie de chipuri este o carte care a influentat generatii intregi, fie ca vorbim de scriitori, cineasti, muzicieni sau pur si simplu oameni aflati in cautarea unor raspunsuri importante legate de propria lor dezvoltare. Mari artisti ai secolului XX, precum Bob Dylan, George Lucas, Stanley Kubrick, Jim

Morrisson etc. au afirmat fara ezitare ca studiul lui Joseph Campbell i-a influentat decisiv in realizarea operelor lor.

Campbell ne arata in cartea sa ca miturile, desi extrem de variate, au de fapt aceeasi structura „genetica”. Denumind aceasta structura Monomit, el ne-o explica amanuntit in Eroul cu o mie de chipuri. Astfel, de-a lungul anilor, monomitul campbellian devine un reper atat pentru cei pasionati de mitologie, cat si pentru artistii profesionisti aflati intr-o permanenta cautare de inspiratie. Prin aceasta carte, considerata de multi fundamentala pentru studiul mitologiei, Campbell isi dezvolta teoria conform careia energia misterioasa din povestile lumii se gaseste in sufletele oamenilor, indiferent de rasa lor, de cultura lor, de statutul lor social sau intelectual. Oamenii care gasesc teme eroice pline de rezonanta in propria lor viata, in obiectivele lor, in visurile lor, sunt condusi spre o singura esenta psihica: aceea ca viata spirituala si creativa a individului influenteaza lumea exterioara la fel cum lumea mitului influenteaza individul.

Traim vremuri dificile atat din punct de vedere material cat si spiritual, iar oamenii sunt din ce in ce mai dezorientati. Incapabili de a vedea mai departe de ziua de maine, atat generatiile varstnice cat si cele tinere si-au pierdut reperele si modelele, inaintand in ceata fara un scop anume. In aceasta lume obisnuita, gri si dezvrajita, Joseph Campbell si al sau monomit propun o chemare la aventura spre o lume speciala, mai buna si mai frumoasa. El dezvaluie cititorilor elixirul care trebuie recuperat si ii indeamna sa aiba curajul de a deveni eroii propriei lor calatorii. Iar lectia suprema pe care fiecare trebuie s-o invete din aceasta carte este ca adevarata calatorie a eroului, poate cea mai frumoasa dintre ele, este chiar viata lui.

 Mihai Manescu

*

Studiul clasic transcultural al lui Joseph Campbell despre calatoria eroului a inspirat milioane de oameni si a deschis noi domenii de cercetare si explorare. Este prima lucrare care combina intuitiile spirituale si psihologice ale psihanalizei moderne cu arhetipurile lumii mitologice si creeaza o adevarata harta care permite orientarea pe calea vietii contemporane.

Examinand miturile eroice in lumina psihologiei moderne, cartea analizeaza nu doar modelele si stadiile mitologiei, ci de asemenea relevanta acesteia pentru vietile noastre de azi – si pentru viata oricarei persoane aflate in cautarea unei existente deplin realizate.

*

In cele trei decenii de cand am descoperit Eroul cu o mie de chipuri, aceasta carte a continuat sa ma fascineze si sa ma inspire. Joseph Campbell scruteaza prin secole si ne arata ca suntem cu totii conectati la nevoia fundamentala de a asculta povesti si de a ne intelege pe noi insine. Privita ca o carte, este minunat sa o citesti; vazuta ca iluminare in privinta conditiei umane, este o revelatie.

George Lucas, realizatorul filmului Razboiul stelelor

*

Cuvintele lui Campbell au o greutate extraordinara, nu doar printre savanti, dar si printre numeroasele persoane care gasesc cercetarea cailor mitologice intreprinsa de el relevanta pentru viata lor de azi. […] Cartea pentru care el este faimos, Eroul cu o mie de chipuri, este o stralucita examinare, prin intermediul vechilor mituri ale eroului, a luptei eterne a omului pentru identitate.

Time

*

Nu m-am intors niciodata mai des la o carte, de cand am absolvit facultatea, decat la aceasta si de fiecare data descopar noi intelesuri ale calatoriei umane. Fiecare generatie va gasi in Eroul o intelepciune care trece peste veacuri.

Bill Moyers, realizatorul emisiunii TV, NOW with Bill MoyersGanduri fara ganditor. Psihoterapie dintr-o perspectiva buddhista
 Autor: Mark Epstein
Colectia: ALTER EGO

Traducator: Iustina Cojocaru
Pret vechi: 27,00 lei
Pret nou: 22,50 lei

imagine

Descriere:

In urma cu un deceniu, aceasta carte care deschidea calea spre noi orizonturi a lansat o uriasa provocare pentru interesul manifestat fata de modul in care spiritualitatea orientala poate sa intareasca bazele psihologiei occidentale. Incepand de atunci, lumea buddhismului si cea a psihoterapiei au inaintat laolalta construind o noua intelegere revolutionara a ceea ce reprezinta o viata emotionala sanatoasa. In introducerea sa introspectiva la cea de-a zecea editie aniversara, Mark Epstein da glas reflectiilor sale despre aceasta revolutie si analizeaza modul in care este posibil ca ea sa evolueze in viitor.

*

„[Ganduri fara ganditor este] Unul dintre cele mai rafinate modele de integrare a disciplinelor terapeutice si spirituale”.

Daniel Goleman, autorul cartii Inteligenta emotionala

*

 „Cartea lui Mark Epstein este inspirata in luciditatea de care da dovada… Dupa Ganduri fara ganditor, psihoterapia  lipsita de o perspectiva buddhista seamana cu o activitate incompleta”.

Adam Phillips, autorul cartii On Kissing, Tickling si Being Bored

*

„O opera inovatoare . . . Aceasta carte va intra in randul textelor clasice ale literaturii referitoare la meditatie”.

Jon Kabat-Zinn, autor al cartii Wherever You Go, There You Are

*

„O expunere extrem de lucida si avizata a fuziunii dintre psihoterapie si meditatie. O psihologie oriental occidentala care vorbeste cu adevarat din interiorul ambelor lumi.

Jack Kornfield, autorul cartii A Path with Heart

*

„Mi-a placut la nebunie Ganduri fara ganditor. Mark Epstein ne-a oferit o stralucita expunere a modului in care o veche stiinta a mintii, bazata pe o bogata traditie meditativa, poate completa terapia si poate conduce la noi dimensiuni ale intelepciunii si plenitudinii.”

Joan Borysenko, autorul cartii Minding the Body, Mending the Mind

*

Cuvant inainte de Sanctitatea sa Dalai Lama

Scopul vietii este sa fim fericiti. Ca practicant buddhist, am ajuns la concluzia ca propria atitudine mentala reprezinta cel mai influent factor in drumul catre atingerea acestui scop.

Pentru a schimba conditiile din afara propriei noastre fiinte, indiferent ca este vorba despre mediul inconjurator sau relatiile noastre cu ceilalti, trebuie mai intai sa facem schimbari in lumea din interiorul nostru. Pacea interioara este adevarata cheie. Odata ce am dobandit aceasta stare de spirit, vom putea face fata oricaror obstacole ale vietii cu calm si intelepciune, in timp ce ne pastram propria noastra fericire interioara. Invataturile buddhiste care ne vorbesc despre iubire, bunavointa iubitoare si toleranta, comportamentul care promoveaza nonviolenta si teoria care sustine ca toate lucrurile sunt relative, precum si o diversitate de tehnici pentru linistirea mintii sunt surse ce izvorasc din aceasta pace interioara.

De curand, sprijinindu-se pe un bogat bagaj de cunostinte furnizate de stiinta si medicina, psihoterapeutii au inceput sa analizeze posibilitatile de folosire a tehnicilor buddhiste intr-un context terapeutic. Am sentimentul ca acest demers este in deplina concordanta cu scopul de a depasi suferinta si de a imbunatati starea de bine a tuturor fiintelor vii. Experienta traita prin practicarea meditatiei buddhiste le-a oferit practicantilor ei o intelegere profunda a modurilor in care functioneaza mintea umana si a naturii ei specifice, o stiinta a universului nostru interior menita sa intregeasca intelegerea noastra referitoare la lumea fizica. Prin sine insasi, nici o dezvoltare tehnologica nu poate sa conduca la castigarea fericirii de durata. Ceea ce va lipsi aproape intotdeauna este o dezvoltare a lumii interioare a fiintei umane, care sa ii corespunda. Acesta este locul in care exista din ce in ce mai multe dovezi ca enunturile buddhiste si descoperirile lumii moderne detin potentialul de a fi valoroase unele pentru celelalte.

Urmaresc cu mare incredere felul in care evolueaza aceste abordari. Il felicit pe Mark Epstein pentru finalizarea acestei carti, rodul a douazeci de ani de experienta dobandita atat in practicarea psihoterapiei occidentale, cat si a meditatiei buddhiste. Volumul Ganduri fara un ganditor va oferi nu doar o seama de insight-uri utile pentru terapeuti, dar totodata va stimula in continuare interesul pentru studiu si cooperare intre terapeuti si cei care urmeaza calea meditativa.

Decembrie 1994

Articole in concurs:
Nici un articol in acest concurs.


Taguri: Editura Herald Eroul cu o mie de chipuri Ganduri fara ganditor