Albastru de KALIAKRAScris de: gama la data 9 Iulie 2015

  •  
(131 voturi)

   Inspirati au fost grecii antici cand au schimbat numele cetatii Tirisis in Kali Akra, adica bun adapost. La doar 56 km de Vama Veche, in apropierea statiunii Balcic de pe litoralul bulgaresc al Marii Negre, se afla unul dintre acele locuri care par a fi desprinse de trecerea timpului, o poarta spre o lume cu legi proprii si tainice.
imagine
Photo credit: Borislav Dimitrov (Боби Димитров)

   La Kaliakra, Marea Neagra e albastra, cu o profunzime si o claritate mediteraneene, pentru a spala parca negurile cerului care se oglindeste fara odihna in ea. Tarmurile abrupte amintesc de peisaje nordice si vegheaza senin, ca si cum nimic rau nu se poate intampla, valurile marii si ruinele cetatii medievale. 
imagine
Photo credit: Borislav Dimitrov (Боби Димитров)

In secolul al XIV lea a fost ridicata o fortareata ale carei ruine marturisesc despre o glorie trecuta a locului. Inca se mai vad urme ale fostului port, ale unei biserici stravechi, ale tunelurilor care legau pesterile calcaroase si ale cetatii care strajuia curajoasa orizontul marii.
imagine
imagine
imagine
imagine
imagine
    Peisajul poate fi admirat azi dintr-un restaurant ce pare a fi suspendat nu doar la marginea marii, dar si la o rascruce a timpului. 
imagine
imagine
imagine
imagine
imagine
In apropiere se afla o fascinanta rezervatie naturala care trebuie protejata nu doar pentru diversitatea florei si faunei, ci si pentru ca regiunea corespunde unei mari rute de migratie a pasarilor. In fiecare toamna, regiunea este traversata de zeci de mii de pasari migratoare, Berze, pelicani, cocori si unele pasari pe care de disparitie pot fi vazute cum isi urmeaza ritualul lor ancestral.
    Nu doar oamenii, ci si locurile pot fi, atunci cand isi doresc, altfel. Si pentru ca si-a dorit acest lucru, la Kaliakra, Marea Neagra e albastra!
imagine
imagine
imagine


Taguri: Kaliakra Bulgaria Marea Neagra


Voteaza acest articol:

<< back citeste toate articolele acestui utilizator
0 comentarii adauga comentariul tau
Nici un comentariu.

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =