Turnul Chindiei – mistere ale istoriei si legende romanticeScris de: Redactie la data 12 Februarie 2015

  •  
(128 voturi)

Intre romantism si istorie
Se spune ca, la ceas de taina, intre zidurile Cetatii Domnesti din Targoviste, se intalnesc mari domnitori romani pentru a scruta impreuna cararile misterioase ale istoriei. Ruinele de azi mai pastreaza inca urmele vremurilor glorioase de alta data. Mircea cel Batran, Vald Tepes, Constantin Brancoveanu sunt cativa dintre marii domni care au cladit nu doar ziduri, ci si pagini de istorie. 
imagine
Din timpul lui Mircea cel Batran dateaza prima resedinta domneasca si prima biserica-paraclis, Vlad Tepes a ridicat Turnul Chindiei, iar in secolul al XV lea, fortificatiile curtii domnesti au fost cele mai mari din tara la acea data. Cetatea a cunoscut o remarcabila perioada de inflorire in timpul domniei lui Constantin Brancoveanu care a reconstruit Palatul Domnesc, bisericile, foisorul din gradinile domnesti si alte cladiri utilitare. 
Razboaie, cutremure si incendii au trecut, in timp, peste Cetatea Domneasca. Au ramas ruinele in care citim misterele si legendele locului. 

Se spune ca acele cupluri care urca Turnul Chindiei impreuna nu se vor mai desparti niciodata. Puterea legendei sau a dragostei adevarate ocroteste cele mai frumoase povesti de iubire. Cei care nu cred in aceasta legenda pot sa se bucure de frumusetea cetatii, sa fie calatori in timpuri de mult apuse si sa viziteze Muzeul de Istorie, Muzeul de Arta, Muzeul Tiparului si al Cartii Romanesti Vechi sau interesantele expozitii itinerante. 
  


Taguri: Cetatea Domneasca Targoviste


Voteaza acest articol:

<< back citeste toate articolele acestui utilizator
0 comentarii adauga comentariul tau
Nici un comentariu.

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =