Farmecul si misterele Bucurestiului de alta data - Foisorul de FocScris de: Redactie la data 2 Decembrie 2014

  •  
(87 voturi)

La sfarsitul secolului al XIX lea, strajuia Bucurestiul si, cu cei 42 de metri ai sai, era locul cel mai inalt din care pompierii scrutau orizontul urban pentru a da alarma in caz de incendiu. Inima orasului batea in Foisorul Foc si a fost martorul tacut al transformarilor neincetate ale Bucurestiului. A pierdut, inevitabil, lupta cu cresterea pe verticala a orasului, dar si cu tehnologia de stingere a incendiilor. Acum este un muzeu superb, o fila interesanta si originala a istoriei orasului, dar si un loc plin de mistere si de povesti pline de pasiune care se pare ca isi cauta inca deznodamantul. 
imagine
Intre zidurile Foisorului de Foc au ramas taine care traverseaza timpul si legende urbane care dau farmec zilelor noastre. Se spune ca Foisorul de Foc este bantuit de fantoma unei femei care si-a gasit sfarsitul tragic, prabusindu-se  de la al doilea etaj al cladirii. Femeia ar fi fost sotia unui pompier si, avand suspiciuni ca sotul o inseala cu o spalatoreasa, a incercat sa ii prinda in flagrant. Nimeni nu stie ce a gasit, de fapt, femeia, dar se spune ca fantoma ei inca bantuie cladirea in speranta ca va afla adevarul.
Altii spun ca, in data de noua a fiecarei luni, fix cu treizeci de minute inainte de miezul noptii, prin geamurile cladirii se vad jocuri stranii de lumini. 
Cu siguranta, Foisorul de Foc pastreaza, pentru totdeauna, mistere care nu vor fi dezvaluite niciodata, dar care fac parte din pitorescul Bucurestiului de alta data.


Taguri: Foisorul de Foc Bucuresti mistere


Voteaza acest articol:

<< back citeste toate articolele acestui utilizator
0 comentarii adauga comentariul tau
Nici un comentariu.

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =