Brasovul in labirintul timpuluiScris de: Mihaela Constantinescu la data 4 Septembrie 2014

  •  
(189 voturi)

Daca ar exista un loc in care as putea sa ma intalnesc cu mine insami in diferite momente ale vietii, asa cum relata Goethe in memorialistica sa, acel spatiu al intamplarilor fantastice mi-as dori sa fie pentru mine Brasovul.

imagine

imagine

Strazile de sub zidurile cetatii pastreaza nu doar istoria unui oras secular, dar si, mult mai putin semnificativa, memoria pasilor mei. Daca as circula pe bucle ale timpului, mi-as da intalnire la intersectiile fiecarei decade, in fata Bisericii Negre.
imagine

imagine

imagine

Dincolo de jocurile imaginarului, raman parfumul incofundabil al amintirilor lungilor plimbari prin Brasov, frumusetea arhitecturii strazilor vechi care imbina, printre altele, stilul gotic cu cel romanic, renascentist si baroc, zidurile caselor care se sprijina unele pe celelalte intr-o superba fratie a rezistentei in fata vitregiei vremii si vremurilor. Mai raman sperante, proiecte si sentimente amestecate, un puzzle din care s-ar putea reconstitui traseul existentei mele de pana acum, peste care se asterne nobletea baroca a concertelor de orga din Biserica Neagra.
imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

Cred ca putini sunt aceia care nu revin in Brasov dupa ce l-au vizitat prima oara, sau care nu pastreaza amintirea acestui oras. Pentru unii poate inseamna istorie, pentru altii arta, industrie, business sau simbol al demnitatii umane, al curajului de a lupta pentru libertate (sunt curioasa sa stiu cati oameni cunosc semnificatia denumirii Bulevardului 15 Noiembrie).
Indiferent de semnificatie, Brasovul ramane o destinatie pe care fiecare o poate tezauriza in portofoliul calatoriilor remarcabile.


Taguri: Brasov Romania Biserica Neagra


Voteaza acest articol:

<< back citeste toate articolele acestui utilizator
0 comentarii adauga comentariul tau
Nici un comentariu.

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =