Und BratislavaAutor & Foto: Oana Ozdemiroglu la data 8 Octombrie 2013

  •  
(150 voturi)

Partea a 2-a de la articolul "Viena si vieneza"

Brastislava e cea mai apropiata capitala de Viena si pentru ca dureaza doar o ora, intreaga calatorie a meritat din plin cei 13 euro dati pentru un bilet dus-intors. Bratislava este capitala Slovaciei si este singura capitala Europeana care face granita cu doua tari, Austria si Ungaria. E un oras relativ mic, dar cu siguranta unul primitor.

imagine

imagine

imagine

Prima oprire a fost la Castelul Bratislava. Construit in secolul al 9-lea, cu siguranta a fost martorul multor evenimente marcante. Cu toate acestea pe mine nu prea m-a marcat. Intr-adevar sa vad Dunarea mi-a atins o coarda sensibila. Am inceput sa coboram pentru a colinda prin centrul vechi al orasului. In drum ne-am oprit pentru a fotografia podul din Batislava, care in mod normal nu ar fi interesant, daca nu ar avea deasupra un restaurat SF. Podul este construit pentru a trece Dunarea care strabate capitala, iar restaurantul construit ca o nava UFO cu siguranta iti atrage privirea.
imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

Centrul vechi e plin de stradute, cladiri, oameni care te fac in permanenta sa ai mana pe aparatul foto. Daca vrei sa faci un tur al orasului un trenulet cochet te poate plimba prin punctele de atractie principale. Noi ne-am multumit doar sa-l imortalizam. Si chiar a fost o alegere inteleapta, deoarece nu departe am dat peste o nunta, a carei masina o fotografiasem cu cateva minute inainte. Asa ca ne-am zis sa asistam de la distanta la un asemenea eveniment importat.
imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

In centru ne-au intampinat cateva statui cat se poate de interesante. Nu numai ca ele sunt asezate in pozitii cu totul iesite din comun, dar chiar fac si deliciul turistilor pentru o poza mai altfel. Asa ca-l avem pe Cumil care iese din pamant, pe un soldat din armata lui Napoleon care sta pe banca la o sueta, pe Schone Naci un personaj slovac de legenda, pe un Paparazzi gata sa te sperie si Hans Christian Andersen care a spus despre Bratislava ca “orasul este o poveste in sine”. Sunt mult mai multe statui, dar noi nu le-am identificat pe toate.
imagine

imagine

imagine

imagine

Dupa o asemenea plimbare ne-am decis ca e timpul sa ne asezam si sa mancam ceva. Dar ce m-a impresionat a fost cafeaua in trei culori cu multa spuma. Ne-am adunat fortele si am inceput sa colindam din nou. Am trecut pe langa Opera din Bratislava, care e recunoscuta pentru acustica ei, dar si pentru ca s-a dezvoltat pe acelasi stil ca cea din Viena. Ultima oprire a fost intr-un parc, care m-a uns la inima datorita jocului de sah instalat special pentru “oamenii mari”. Adevarul e ca, daca nu era deja o partida in desfasurare cu siguranta as fi provocat pe cineva la joc.
imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

Faptul ca am reusit sa vizitez o capitala Europeana cu traditie, ca Viena si una cu mici locuri care mereu te faceau sa zambesti, precum Bratislava mi-au facut din aceasta calatoria una dintre preferatele mele. Desi pentru unii Viena e un oras “serios” eu m-am simtit in largul meu si inca sustin ca in functie de persoana cu care esti o calatorie, poate sa avea mai multe valente.


Taguri: Bratislava Slovacia


Voteaza acest articol:

<< back citeste toate articolele acestui utilizator
0 comentarii adauga comentariul tau
Nici un comentariu.

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =