Drum peste AtlanticScris de: REDACTIE la data 7 Iulie 2013

  •  
(136 voturi)

Probabil unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, Drumul peste Atlantic, sau Atlanterhavsveien, in norvegiana, este o sosea ce leaga un intreg arhipelag, unind insula cu insula printr-o serie de poduri arcuite si... de-a dreptul contorsionate.

imagine

imagine

Drumul peste Atlantic face parte din Drumul Norvegian National 64 si leaga orasul Molde de  Kristiansund. Are o lungime totala de 8,3 km, este construit pe cateva insulite si ridicaturi de pamant si insumeaza 8 poduri. 
imagine

Drumul a fost inceput in 1983 si deschis in 1989, costand 122 milioane de coroane norvegiene.  Timp de 10 ani puteai merge pe el numai daca plateai o taxa de drum. Din 1999, insa taxa a fost scoasa si acum oricine poate merge pe drum fara taxa. In 2005 a fost numit „Constructia Norvegiana a Secolului”, fiind a doua cea mai vizitata sosea din Norvegia.
imagine

Astazi are atat o utilitate practica, cat si de agrement. Multi turisti vin aici pentru a incerca senzatiile tari, pentru peisaj si pentru a pescui cod. Este un loc preferat in mod deosebit de motociclisti si soferii pasionati pentru senzatia de roller coaster pe care o da.

Foto via theatlanticroad


Taguri: Drumul peste Atlantic Atlanterhavsveien


Voteaza acest articol:

<< back citeste toate articolele acestui utilizator
0 comentarii adauga comentariul tau
Nici un comentariu.

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =