Calatoreste ecologic!Scris de: REDACTIE la data 22 Aprilie 2013

  •  
(80 voturi)

Calatori, cineva s-a gandit la o solutie pentru cum putem respecta si proteja planeta si atunci cand suntem pe drum. Ati numarat vreodata cate sticle de plastic folositi pentru o vacanta de 2 saptamani? Daca nu, TAP (Travelers Against Plastic), pe romaneste Organizatia Calatorilor Impotriva Plasticului, a calculat ca o singura persoana bea 3 sticle de apa pe zi, deci 42 de sticle de plastic intr-o calatorie de 2 saptamani. Inmultiti 42 cu numarul de calatori la nivel mondial si veti obtine o cifra cu ,00000000000000000000-uri.

Organizatia pledeaza pentru constientizarea pericolului pe care il constituie consumul de apa imbuteliata in sticle de plastic, pentru planeta, si in mod special, pentru renuntarea la consumul de apa imbuteliata in timpul calatoriilor. Solutia pe care o dau este simpla si eficienta: in locul sticlelor de plastic, calatorii sa foloseasca o sticla din metal, reutilizabila si un stilou de sterilizare a apei.

imagine
 
foto via klean kanteen
imagine

Foto via steripen

Cat despre apa, nu trebuie sa va faceti griji. Si la acest lucru s-a gandit cineva si a creat o aplicatie speciala pentru a veni in ajutorul calatorilor, la nivel mondial. Astfel, Organizatia We Tap a creat we tap app, o aplicatie pentru telefoanele cu sistem android, prin care poti consulta harta cu fantani cu apa potabila, oriunde te-ai afla. Programul sustine campania de renuntare la apa imbuteliata si alegerea unei surse naturale, folosirea sticlei reutilizabile si a stiloului de sterilizare a apei.

Daca inca nu sunteti convinsi, ascultati-o pe Chris McKay, co-fondator al Organizatiei Calatori Impotriva Plasticului si activist pentru mediu cu o experienta de 30 de ani:
Taguri: Organizatia Calatori Impotriva Plasticului stilou de sterilizare a apei TAP Travelers Against Plastic


Voteaza acest articol:

<< back citeste toate articolele acestui utilizator
0 comentarii adauga comentariul tau
Nici un comentariu.

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =