Berlin – surpize, surprizeScris de: Diana la data 20 Aprilie 2013

  •  
(44 voturi)

Cand te gandesti ca vei merge in Germania, si mai ales in Berlin, te astepti sa vezi atitudini dure, organizare dusa pana la rigiditate si ridicol si multe masini germane de lux. Ei bine, cand pui piciorul in Berlin, ai surpiza sa gasesti lucruri inedite. Cum ar fi:

Germanii sunt artisti.
In centru, la aproape fiecare colt de strada, ai ocazia sa vezi cate un grup de acrobati, cantareti sau actori interpretand o piesa neconventionala, pe care niciun teatru nu a fost de acord sa o gazduiasca in program. 

imagine


Germanii sunt relaxati
Probabil ca imaginea lui Hitler a deteriorat perceptia asupra germanilor, daca pana si eu credeam ca toti germanii sunt duri, rigizi si periculosi. Cand ajungi in Berlin, te convingi ca de fapt nu e asa si ca toti nazistii au disparut demult.
Oamenii sunt relaxati, bucurosi si chiar primitori. Dupa cum se vede si in imaginea care surpinde un moment din viata cotidiana citadina, germanii sunt chiar jucausi si fac din joaca un mod de viata. 
imagine

Desigur, daca va veti plimba prin oras, veti gasi reminiscente ale spiritului nemtesc imperialist, socialist, fascist sau comunist: palate fastuoase, statui uriase cu Marx si Engels sau zidul berlinului. Insa, fiti atenti la oameni si mai ales la ultima generatie. Veti fi surprinsi!


Taguri: amintiri din Berlin


Voteaza acest articol:

<< back citeste toate articolele acestui utilizator
0 comentarii adauga comentariul tau
Nici un comentariu.

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =