Locuri de povesteScris de: Rio Bucovina la data 18 Martie 2013

  •  
(76 voturi)

Leagan de veche civilizatie, unde istoria si legenda se impletesc, renumita pentru traditiile mostenite din generatie in generatie, pentru folclor si frumusetea costumelor sale populare, Bucovina se remarca prin puritatea pe care si-a pastrat-o de-a lungul timpului.

Situata in nord-estul Romaniei, Bucovina, supranumita si Tara Padurilor de Fag, se numara printre cele mai frecventate zone turistice din Romania si reprezinta una dintre cele mai bune optiuni atunci cand ne alegem destinatia de vacanta, indiferent de anotimp.

Peisajul Bucovinei reprezinta o sinteza a varietatii, armoniei si frumusetii: munti (versantul estic al Carpatilor Orientali), coline (Subcarpatii) si platouri inalte (Platoul Moldovei). Tinuturile Bucovinei incarcate de istorie, traditii si obiceiuri stravechi va asteapta sa vizitati monumente unice, ctitorii medievale ce atesta o permanenta spirituala si istorica a locuitorilor acestor meleaguri.

imagine

Intre vestigiile admirabil integrate in cadrul natural, Bucovina adaposteste capodopere ale artei universale, manastiri cu picturi interioare si exterioare unice in lume, incluse in patrimoniul UNESCO. Astfel, Manastirea Voronet, ctitorita de Stefan cel Mare in anul 1488, este una dintre cele mai valoroase biserici pictate din Bucovina, renumita in toata lumea pentru celebrul “Albastru de Voronet”. Manastirile Moldovita si Sucevita, de o inestimabila valoare artistica, culturala, istorica si duhovniceasca, precum si Manastirea Putna, un fost important centru cultural ce astazi adaposteste un remarcabil muzeu de arta medievala, obiecte de cult si icoane, precum si mormantul domnitorului Stefan cel Mare, ctitorul manastirii, Manastirea Dragomirna si Manastirea Humor, sunt doar cateva din cele mai importante obiective ecumenice si nu numai, din acest minunat tinut.

Bucovina se remarca si prin oamenii sai care inca respecta cu sfintenie traditiile vechi. Bucovinenii, oameni calmi, paşnici si primitori, cu un stil de viaţă aşezat si echilibrat inca mai pastreaza indeletniciri unice pe care au grija sa le transmita de la o generatie la alta. Prelucrarea lemnului, olaritul, arta incondeierii oualor, mastile populare si costumele traditionale reprezinta lucrari complexe de arta, dar in acelasi timp sunt elemente ale vietii lor cotidiene.

Prin tot ce are de oferit Bucovina poate deveni locul de poveste in care sa petreci momente de neuitat, sa te incarci cu energie pura, sa te recreezi sau sa pur si simplu sa te bucuri de natura.


Taguri: Bucovina Romania Rio Bucovina


Voteaza acest articol:

<< back citeste toate articolele acestui utilizator
0 comentarii adauga comentariul tau
Nici un comentariu.

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =