Sighisoara – tinerii vechi si noi Scris de: Diana la data 9 Martie 2013

  •  
(83 voturi)

Sighisoara se viziteaza cand esti tanar, in fiecare an, apoi se revine cand esti copt ca sa-ti aduci aminte. Pe langa faptul ca este un oras emblematic, care pastreaza arhitectura si stilul medieval aproape nealterate, Sighisoara este un etern centru de pelerinaj pentru tinerii din toate generatiile: bunicii au trecut in tineretea lor pe aici, parintii au fost in vacantele de vara iar acum e randul tau sa traiesti experienta sighisoreana. 

Transport: daca vrei o experienta autentica, ia trenul. Daca esti genul mai comod, atunci ia autobuzul sau masina personala.

imagine

Cazare: Ai de ales intre hotel, pensiune sau gazda. Noi am ales ultima varianta si a fost ieftin... insa un pic ciudat si asta pentru ca esti primit chiar in casa unde oamenii traiesc.

Ce ai de vazut:
Turnul cu Ceas sau Turnul Orelor este cel mai masiv punct de aparare din lantul de turnuri construite in jurul cetatii. A fost construit in secolul XIV si masoara 64 de metri. Ce mi s-a parut izbitor cand am vizitat Sighisoara a fost ca, la subsolul turnului – si asa fragil – functioneaza un club house ale carui beaturi faceau sa vibreze fiecare caramida in parte. Sa speram ca Turnul Orelor nu isi numara orele...
imagine

In rest, e la alegerea ta: poti merge sa vizitezi muzeul medieval, casa unde se presupune ca a locuit Vlad Dracul, care acum e restaurant, sau micile magazine si ateliere mestesugaresti. Iata, de exemplu, cum se prezinta un coafor din Sighisoara. Ce ingenios, nu-i asa?
imagine

In Sighisoara tot orasul este un muzeu, asa ca nu-ti mai dau repere. Fiecare strada, casa si gradina este o lectie de istorie, arhitectura, antropologie si sociologie. In plus, poti afla multe despre istoria orasului doar uitandu-te la  oamenii locului: chipuri luminoase, blonde, cu ochii mari, albastri ce amintesc mai degraba de germanul Nils Holgerson decat de brunetul Burebista.  Aici, timpul pare sa fie nesfarsit de rabdator cu oamenii, asa cum zicea si Marin Preda despre Silistea lui. Calmul si lejeritatea sunt la ele acasa. Nimic nu aminteste de ritmul din oras... poate doar cativa turisti grabiti spre gara.
imagine

imagine

imagine

Si daca te intrebai de ce am ales titlul “Sighisoara-tinerii vechi si noi” este pentru ca eu am experimentat orasul din perspectiva tanarului plecat la distractie. Si am avut surpiza sa gasesc acolo varianta medievala a Vamii Vechi: mii de tineri romani si straini, unii cu cazare, altii cu cortul, altii cu... Dumnezeu. E drept, am fost si in perioada Festivalului Medival...
imagine

Si ce fac tinerii in Sighisoara? Unii canta, ca in imaginea de mai jos:
imagine

Altii se iubesc:
imagine

La final, va urez sa aveti o calatorie frumoasa si o sedere placuta!
imagine

 


Taguri: Sighisoara Festivalul Medival tineri distractie


Voteaza acest articol:

<< back citeste toate articolele acestui utilizator
0 comentarii adauga comentariul tau
Nici un comentariu.

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =