Placutele memoriale din PloiestiScris de: RobertCodescu la data 6 Martie 2013

  •  
(89 voturi)

Sunt locuri pe lângă care trecem de foarte multe ori, în viaţă fără să ne dăm seama de însemnătatea acelui loc. De cele mai multe ori nici măcar o placă de marmură, comemorativă nu ne face să ne dăm seama de importanţa acelui loc. Oraşul meu (Ploieşti) este plin de astfel de locuri istorice marcate, din păcate, doar cu câte o placă memorială, menită să amintească generaţiilor următoare evenimentele, personalităţile şi/sau manifestările care s-au desfăşurat aici. Dacă municipalitatea ar face un muzeu sau o casă memorială în fiecare clădire care are o placă memorială pe ea atunci Roma, Londra şi Paris ar fi locuri de joacă pentru copii pe lângă potenţialul turistic al Ploieştiului!!!
Dar să nu fac totul de capul meu am scris această impresie mai mult pentru a cere sprijinul şi sfatul tuturor acelora care pot să mă ajute în vreun fel. Aşa că haideţi să vedem ce şi cum:

* "AICI A LOCUIT SI A LUCRAT C. DOBROGEANU GHEREA 1855 - 1920 MILITANT DE SEAMA AL MISCARII SOCIALISTE DIN ROMANIA SOCIOLOG SI CRITIC LITERAR" aşa scrie pe unul din pereţii exteriori ai Gării de Sud din Ploieşti, iar în încăperile în care a funcţionat un bar şi pe care se află placa memorială acum NU mai este nimic. Aşa că propun municipalităţii Ploieşti un mic "Muzeu memorial Constantin Dobrogeanu Gherea".

imagine

* "IN ACEASTA CASA A TRAIT SI A LUCRAT INTRE ANII 1940 -1952 SCRIITORUL ION A. BASSARABESCU 1870 - 1952" aşa că s-ar putea face o nouă "Casă Memorială A.I. Bassarabescu".
imagine

* "ÎN ACEASTĂ CLĂDIRE A TRĂIT ŞI A CREAT POETUL ION STRATAN 1955 - 2005 sincer cred că s-ar găsi aici la "7 Etaje" un loc destul de mare pentru înfiinţarea unui "Muzeu Memorial Ion Stratan"
imagine

* "ÎN ACEASTĂ CASĂ A TRĂIT ŞI CREAT COMPOZITORUL FLORIN COMIŞEL" un nou motiv pentru crearea "Muzeului Memorial Florin Comişel"

Şi pe lângă acestea ar mai fi câteva zeci de plăci memoriale şi alte idei de muzee.
imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

Dar vorba cuiva "Cine stă să te asculte pe tine Roberte!?!?", totuşi eu sunt dispus să umplu lumea virtuală cu ideile mele şi cine ştie poate, vreodată un reprezentant al autorităţilor locale (oricare ar fi ele) îşi va lua libertatea să se laude că are ideea înfiinţării unor muzee la noi în Ploieşti!
Eu voi fi foarte bucuros şi nu îi voi arăta acest articol al meu în care se va vedea că am fost de fapt primul care a avut aceste idei. Ce vreau eu de fapt este ca potenţialul turistic al oraşului meu să fie exploatat la maxim şi lumea să-şi dea seama că Ploieştiul nu mai este un oraş industrial, poluat şi muncitoresc ci o adevărată destinaţie turistică!!!
Aştept cu nerăbdare opiniile, sfaturile şi reacţiile dumneavoastră!!!
Cu stimă şi consideraţie Robert Codescu


Taguri: Placutele memoriale Ploiesti muzeu C. DOBROGEANU GHEREA ION A. BASSARABESCU ION STRATAN FLORIN COMIŞEL


Voteaza acest articol:

<< back citeste toate articolele acestui utilizator
0 comentarii adauga comentariul tau
Nici un comentariu.

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =