Parisul la piciorScris de: Diana la data 27 Februarie 2013

  •  
(126 voturi)

Ce trebuie sa vezi:

Luvru
– Sigur, vei spune “E un cliseu” insa ratezi multe daca nu-l vezi. Trebuie sa te avertizez  ca este atat de mare ca trebuie sa pleci de dimineata la prima ora ca sa apuci sa vezi o singura aripa a muzeului in ziua respectiva. Asa ca trebuie sa te hotarasti ce secol vrei sa vezi si daca vrei sa vezi mai multe secole, asta inseamna ca trebuie sa-i dedici mai multe zile. Hmmm… dar totusi sunt atatea de vazut si de facut…

imagine

Musee D’Orsay – Aflat intr-o veche gara reconditionata, Musee D’Orsay expune arta secolului XIX si inceputului de secol XX. Aici vei vedea renumitele tablouri ale lui Vincent Van Gogh sau Cezane.
imagine

Muzeul de Arta Contemporana George Pompidou - arata ca o uzina uriasa plasata fix in centrul orasului. E impresionant. Noi am trecut de cateva ori pe langa el, cautandu-l, de fiecare data mirandu-ne ce cauta o uzina in mijlocul orasului. Intr-un final, aflati in fata structurii uriase, am intrebat un francez unde putem gasi muzeul care in harta noastra figura pe strada respectiva. “Ce ci est le Musee George Pompidou!”
imagine

Daca ajungi la George Pompidou, intra si in muzeul dedicat marelui nostru sculptor Constantin Brancusi, care se afla chiar in vecinatate. Aici este o poza cu atelierul sculptorului, pastrat asa cum l-a lasat el.
imagine

Notre Dame – impresionanta catedrala se afla incadrata pe o mica insulita pe Sena. Admir-o pe dinafara si pe interior. E o poveste de istorie.
imagine

Recomandari:
Ia Parisul la picior. Vei surpins sa vezi cate locuri dragute poti gasi, care nu sunt incluse in circuitul turistilor. Pe langa Luvru, Versailles si Notre Dame sunt atatea locuri minunate pe care trebuie sa le vezi. Iar spiritul francez adevarat nu se afla in niciun caz la Luvru. Cel mai sigur il vei gasi pe malul Senei, in cafenele, in teatrele lor si in magazinele artizanale unde francezii isi vand micile opera de arta.
In una din zile am plecat pe jos de acasa si am ajuns in centru de unde ne-am intors tot pe jos. Iata ce am gasit pe drum:
imagine

Pasajul Moliere unde se afla Teatrul de Poezie Moliere, cu reprezentatii de genul:
imagine

Daca vrei sa iei pulsul vietii sociale pariziene si sa te simti parizian pentru o noapte, cumpara o sticla de vin si cateva fursecuri si mergi cu prietenii pe malul Senei. Vei fi surprins sa gasesti acolo un sfert din locuitorii Parisului care se intalnesc pentru a socializa. Si daca esti prietenos, s-ar putea sa iti faci noi prieteni. Asa am invatat cuvinte precum boulot – job sau expresia “c’es chouette, c’est chou” – e misto. Ce boem, nu-i asa?
imagine

Cazare: In niciun caz, nu te duce la hotel! Exista atatea siteuri specializate in care parizienii iti ofera propria casa pentru o noapte, o saptamana sau chiar o luna la preturi incredibil de avantajoase. Eu am avut norocul sa gasesc un apartament cu 2 camere, in Place de Clichy, in apropierea celebrului cartier al artistilor Montmartre, pentru care am platit 400 euro pe saptamana. Impartit la 2 persoane, 200 euro de fiecare. Mult mai ieftin decat as fi platit la hotel: 100Ex7=700 euro. In plus, ai ocazia sa cunosti oameni noi si deosebiti.

Transport: Metro, Bateau sau ia-o la picior!
imagine

Masa: Daca vrei sa incerci delicatesele frantuzesti, mergi la restaurantele din centru. Daca nu, alege orice restaurant de pe strada unde vei primi o mancare gustoasa si rapida pana in 10 euro.


Taguri: amintiri din Paris Luvru Musee D’Orsay Muzeul de Arta Contemporana George Pompidou Notre Dame Constantin Brancusi


Voteaza acest articol:

<< back citeste toate articolele acestui utilizator
1 comentarii adauga comentariul tau
Zena a scris pe 27 Februarie 2013, ora 14:56
Si eu tot in Place de Clichy am stat,exista un hotel Camelia International,aproape de metrou,decent si la un pret frt bun,vi-l recomand.

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =