25 Noiembrie 2012 - „Avangarda revizitata”, la Cinemateca Eforie, Bucuresti

Duminică, 25 noiembrie, şi vineri, 30 noiembrie, de la ora 19:00, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române (Str. Eforie nr. 2), va fi prezentată prima sesiune din cadrul programului „Avangarda revizitată. Avangarda europeană (1919-1939) în Arhiva Naţională de Filme a României” (prima ediţie, concept şi viziune curatorială: Igor Mocanu). Pentru prima dată în cadrul unui program special, vor fi proiectate filmele avangardei europene aflat în Arhiva Naţională de Filme.

 

19 Noiembrie 2012 - Programul evenimentelor Editurii Herald de la Targul International de Carte Gaudeamus

Cartile Editurii Herald va asteapta in perioada 21-25 noiembrie la Targul International Gaudeamus - Carte de Invatatura, intr-un mix cultural de conferinte, lansari de carte, ateliere, muzica, dans, concerte, spectacole, videoproiectii, arte conexe si multe alte surprize.

 

23 Octombrie 2012 - Cea mai noua aparitie, Religii australiene de Mircea Eliade, in noua colectie ARHETIP.

In Religii australiene Eliade ofera o critica explicita a "analfabetismului religios al atatora dintre cei care scriu despre religiile primitive" si argumenteaza in favoarea istoricitatii acestora, impotriva atat a evolutionistilor cat si a decadentistilor romantici, care vad dezvoltarea religiei ca pe o miscare liniara de la simplu la complex, primii "in sus", iar ultimii "in jos".

 

9 Octombrie 2012 - Eveniment cultural inedit in aer liber – Festivalul Culturii Indiene – Namaste India editia a IV-a

Editura Herald asteapta toti pasionatii de cultura, toti bucurestenii si vizitatorii capitalei, la un nou eveniment cultural inedit in aer liber – Festivalul Culturii Indiene – „Namaste India” editia a IV-a, desfasurat in weekend-ul 12 – 14 octombrie. Muzeul Satului – „Dimitrie Gusti” se transforma in pavilion expozitional de carte, fotografie, film, dans, muzica, pictura, ateliere de creatie si multe alte surprize. 

 

8 Octombrie 2012 - Omagiu Maestrului Gustav Klimt

Suntem onorati sa va invitam la vernisajul expozitiei “OMAGIU MAESTRULUI GUSTAV KLIMT” a pictoritei arhitect Maria Sumanaru Pavelescu, eveniment care va avea loc luni, 15 octombrie 2012, incepand cu orele 18.30, in spatiul expozitional al Centrului de Cultura Arhitecturala din strada Jean Louis Calderon nr 48, sector 2, Bucuresti.

 

4 Octombrie 2012 - Intalnire cu Lumea homerica. Lansare de carte: Lumea homerica de Aram Frenkian

Editura Herald şi Uniunea Armenilor din România vă invită la un eveniment de excepţie: în ziua de 10 Octombrie 2012, ora 19:00 la Centrul Cultural Armean, Str. Armenească nr. 13 (lângă Biserica Armenească). Va fi lansată cartea „Lumea homerică” de Aram Frenkian, publicată de Editura Herald în cadrul colecţiei „Cogito”. „Aram Frenkian a fost, poate, cel mai de seamă clasicist din spaţiul nostru de cultură, cuprinzând cam tot ce se putea cuprinde, de la Homer la Plotin”. (G. Vlăduţescu).

 

22 Septembrie 2012 - Traficul pe Transaplina, momentan inchis din cauza zapezii

Zapada depusa in noaptea de joi spre vineri pe Transalpina ajunge pana la doi centimetri, facand practic imposibil traficul rutier. Pe Transfagarasan insa, omatul ajune si la 30 de cm, dar circulatia nu este afectata.

 

5 Septembrie 2012 - EDITURA HERALD si MAESTRUL JAE-SHEEN YU va invita la o intalnire cu SUNDAO

Editura Herald si Maestrul Jae–Sheen Yu va invita la o intalnire deosebita cu Sundao in ziua de 12 Septembrie 2012, ora 18.30, la Libraria Bastilia din Piata Romana. in cadrul serii va fi lansata cartea „Sundao.

 

8 August 2012 - EDITURA HERALD sprijina cultura prin campania “Te asteptam in librarie!”

Aflata la cea de-a patra editie, „Te asteptam in librarie!” este o campanie cu acoperire nationala initiata de Editura Herald in colaborare cu librariile partenere. Desfasurata in perioada 01.08.2012 – 01.11.2012, campania urmareste sa-l faca pe cititor sa redescopere libraria ca loc privilegiat de intalnire cu universul cartii si sa evidentieze rolul librarului ca promotor al culturii scrise.

 

18 Iulie 2012 - 14 ani de existenta a pietei tichetelor de masa in Romania

ASCENDI INC este emitentul de tichete valorice cu cea mai mare rata de crestere anuala din Romania, inregistrand o majorare cu 47% a cifrei de afaceri in 2011 fata de anul 2010, in conditiile in care piata tichetelor valorice din Romania s-a mentinut la o valoare de aproximativ un miliard de euro anual.