19 Mai 2011 - Gary Chapman isi lanseaza, pe 27 Mai 2011, la Bookfest volumul „Cele cinci limbaje ale iubirii. Editia pentru barbati”

Curtea Veche Publishing va invita la lansarea volumului „Cele cinci limbaje ale iubirii. Editia pentru barbati” in prezenta autorului Gary Chapman. Evenimentul va avea loc vineri, 27 mai 2011, incepand cu ora 18.00 la standul editurii Curtea Veche din cadrul Targului de carte Bookfest (Pavilionul 14). Lansarea va fi precedata de o conferinta de presa ce va incepe la ora 16.00 la cafeneaua literara Lavazza (Pavilion C5, Romexpo).
Bestseller international, volumul “Cele cinci limbaje ale iubirii. Editia pentru barbati.

 

16 Mai 2011 - Simpozion George Manoliu si lansarea volumului bilingv George Enescu, poet şi gânditor al viorii

Simpozion George Manoliu, organizat de Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti (Catedra de Instrumente de Coarde), în cadrul căruia va avea loc lansarea volumului bilingv George Enescu

 

11 Mai 2011 - Noaptea Muzeelor in 14 Mai 2011

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a şaptea ediţie. Evenimentul este patronat şi anul acesta de Secretarul General al Consiliului Europei şi, de asemenea, de UNESCO, care s-a alăturat Nopţii Muzeelor în anul 2009.

 

9 Mai 2011 - Lansarea volumului "Iertati-mă că nu sunt japonez" de George Moise

Curtea Veche Publishing vă invită la evenimentul de lansare a cărții Iertati-mă că nu sunt japonez de George Moise miercuri, 11 mai, începând cu ora 18.30 la Librăria Cărtureşti - Ceainărie (str. Arthur Verona 13).

 

14 Aprilie 2011 - VUNK OFERA CADOURI TUTUROR CELOR CARE AU NUME FLOARE!

VUNK ofera cadouri tuturor celor care au nume de floare!
“Vreau o tara ca afara”, cel mai nou turneu national al trupei Vunk a ajuns la final iar baietii au ales sa sustina ultimul concert in Bucuresti, mai exact in Club The Floor (str. Selari, nr 9-11), sambata, 16 aprilie. Dupa super succesul pe care l-au avut in cele 12 orase din cadrul turneului, unde biletele au fost sold out de fiecare data, noi cereri de a reveni in orasele respective nu au intarziat sa apara.

 

7 Aprilie 2011 - Concert Alexandrina & Band (Alexandrina - voce/pian electric, Ursu - bas, Fisa - chitara acustica/electrica, Norbi - tobe)

Invitati: Silent Strike - sintetizatoare, Roxana Moisanu - harpa, Mladen Spasinovici - violoncel  

Joi, 7 aprilie, in Silver Church, 21.30

“Noi  2”, “Undeva”, “Printre flori” cautand un “Om de lut”.  Sunt doar cateva dintre piesele de pe albumul de debut al Alexandrinei, ce vor fi cantate, pe langa piesele mai vechi precum si altele noi, joi, 7 aprilie, incepand cu ora 21.30, in Silver Church, Bucuresti.

Invitat de marca al acestui concert este Silent Strike (sintetizatoare).

 
Alexandrina (www.alexandrina.ro)  este o artista originara din Republica Moldova cu succes garantat in Romania. Activitatea sa se leaga de muzica, pictura si poezie.

 

5 Aprilie 2011 - Noutăţi editoriale Curtea Veche Publishing

Romanul A doua zi după moarte este cartea unei înălţări la cer. Prin ceea ce propune se poate spune că ar descinde din fantasticul sud-american, cu precizarea că autorul nu se complace în tot felul de eresuri pitoreşti, ci caută de fiecare dată sensul, aşa cum este încorporat în scenariul fantastic al cărţii. O tânără emigrează în Germania în anii ’80, dar revine în ţară în anii ’90, fiind uluită de ceea ce vede aici. Însoţită de un bărbat bizar, ea traversează toate etapele unei purificări severe, până în momentul în care reuşeşte să se desprindă complet de balastul  existenţei fizice. Romanul poate fi socotit şi un conflict dintre Teorie reprezentată de un grup de intelectuali, prieteni ai tinerei, şi Faptă, aşa cum tânăra şi-o asumă, ieşind astfel din sfera dezbaterilor sterile. Aşa cum spun majoritatea msiticilor, acolo unde este instinct puternic există şi chemare spirituală. Este şi cazul eroinei noastre a cărei viaţă palpitantă nu s-a bazat pe ceea ce putem numi geniul cuminţeniei. Dimpotrivă, ea a riscat, pendulând între păcat şi virtute până când întreaga ei creaţie ajunge să se învecineze cu sfinţenia.

 

23 Martie 2011 - ASR Principesa Margareta a României îşi lansează Cartea regala de bucate în Ploieşti, Sibiu şi Braşov

Curtea Veche Publishing are deosebita onoare de a-i invita pe locuitorii oraşelor Ploieşti, Sibiu şi Braşov vineri, 25 martie, şi sâmbătă, 26 martie 2011, la evenimentele de lansare a Cărţii regale de bucate, desfăşurate în prezenţa ASR Principesa Margareta a României, după cum urmează:
Ploieşti - vineri, 25 martie, începând cu ora 10.00 la Galeriile comerciale Winmarkt Grand Central (B-dul Republicii, nr. 17-25, Ploieşti). Va lua cuvântul Prof. Nicolae Boaru, Directorul Bibliotecii Judeţene “Nicolae Iorga”.

 

12 Martie 2011 - Romania a castigat primul loc in Arborele Anului in Europa cu un tei de 500 ani

In competitia anuala a Arborele Anului in Europa organizata pe site-ul www.treeoftheyear.org, Romania a fost reprezentata in finala de un tei de 500 ani din comuna Leliceni, Harghita.

 

5 Martie 2011 - Stagiunea "Sunetul muzicii" se deschide la Muzeul Naţional Peleş

Stagiunea "Sunetul muzicii" se deschide la Muzeul Naţional Peleş
Sala de muzică a Castelului Peleş va gazdui sambata 19 martie, de la orele 17,00 concertul de pian oferit de Ionuţ Ciubotariu in deschiderea primei editii a stagiunii "Sunetul muzicii".