Superproductia Mefistofele se reia pe scena ONB - 14 Martie 2012

Superproductia Mefistofele se reia pe scena ONB dupa 8 ani de la premiera bucuresteana

Vineri, 30 martie (18:30), Opera Nationala Bucuresti prezinta publicului o superproductie: spectacolul „Mefistofele” (Arrigo Boito). Peste 200 de interpreti, decoruri monumentale, costume impresionante, jocuri de lumini, toate pe scena Operei!

imagine

Decorul, modern si surprinzator,  o tabla de sah, a fost realizat de catre  scenograful Catalin Ionescu-Arbore, in anul 1999 la Opera Nationala Romana Iasi*. “Mefistofele” a  fost desemnat la acea vreme “Spectacolul anului”, distinctie oferita din partea revistei „Actualitatea muzicala”, a Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.
“Decizia de a relua acest spectacol astazi, dupa atata vreme, a fost de a reface succesul de public obtinut initial. Credeam ca repunerea in scena a acestui spectacol va fi simpla. Poate a fost pentru altii, dar pentru mine revenirea la el a fost ca si intalnirea, dupa aproape 20 de ani, cu o veche cunostinta, aproape uitata. Ciudat avea sa fie ca, in timp ce acesti ani au trecut peste mine, acea „cunostinta”, pe care nu o intalnisem atata vreme, m-a uimit cu prospetimea tineretii chipului ei”, a declarat Catalin Ionescu-Arbore, directorul general al ONB.

Din distributia reprezentatiei Mefistofele din 30 martie, fac parte solistii si colaboratorii ONB: Mefistofele - Marcel Rosca (invitat special), Faust -Jose Manuel Chu, Margherita/ Elena - Madeleine Pascu, Marta/ Pantali - Adriana Alexandru, Wagner/ Nereo - Valentin Racoveanu.

Regia ii apartine Andei Tabacaru Hogea, coregrafia este conceputa de catre apreciatul balerin si coregraf Razvan Mazilu, maestru de cor- Stelian Olariu, maestru cor de copii - Vasile Corjos, asistent regie -   Cristina Cotescu.  Spectacolul se va desfasura sub bagheta unuia dintre cei mai iubiti si apreciati muzicieni ai tinerei generatii: dirijorul  Tiberiu Soare.  
 
In Romania, premiera spectacolului  “Mefistofele” (Arrigo Boito) a avut loc pe scena Operei Nationale Romane Iasi, in anul 1999, productia fiind reluata in 2004 la Opera Naționala București.

Potrivit criticului muzical Grigore Constantinescu,  premiera mondiala a acestei opere a avut loc la Teatro alla Scala din Milano, in  1868, dar versiunea definitiva, destul de mult modificata, a fost prezentata publicului  in anul 1881.
     
* Opera Nationala Romana Iasi, cu care ONB a conceput aceasta coproductie.
 
my.operanb.ro


Inapoi la stiri


ARHIVA