Lansarea volumului „Detectorul de emotii” de Carmen Firan - 8 Iunie 2011

Lansarea volumului „Detectorul de emotii” de Carmen Firan

Editura Curtea Veche lansează joi, 9 iunie, incepand cu ora 18.00, volumul „Detectorul de emotii si alte povestiri” de Carmen Firan. Lansarea va avea loc la la Librăria Mihail Sadoveanu (B-dul Magheru, nr. 6-8, Bucuresti) si ii va avea ca invitati, alături de autoare, pe Adrian Cioroianu si Nicolae Prelipceanu.
Volumul de povestiri cuprinde, in registre cat se poate de variate, „fragmente din epopeea contemporana a emigrantilor”, după cum spune Norman Manea. „Detectorul de emotii”, „Vinovat in America” si „Zbor in triunghi” sunt doar cateva dintre cele 16 povestiri din care transpar gandurile si destinele celor care au plecat din tara si, „pribegi moderni”,  penduleaza intre două lumi complet diferite: vechiul si noul tarm. Emotiile detectate de autoare intr-o proza alerta compun drame si comedii ce impletesc deruta si tenacitate, ridicol si candoare, solidaritate si sarcasm.
Carmen Firan a scris volumul de fata in urma unei experiente de viata de peste zece ani in afara hotarelor romanesti. Poeta, prozatoarea si nu in ultimul rand autoarea de piese de teatru şi scenarii de film care a publicat peste 20 de volume atat in Romania, cat si in Statele Unite ale Americii, s-a stabilit in New York in anul 2000.  Membră a Uniunii Scriitorilor din Romania, a Societaţii Poetilor Americani si PEN American Center din New York, editoare a catorva reviste de renume din New York, are o opera tradusa in numeroase tari. Dintre volumele de poeme, nuvele, povestiri si eseuri amintim Farsa (Univers Enciclopedic, 2002) si Miracole mici şi mijlocii (Curtea Veche Publishing, 2009).
Volumul „Detectorul de emotii si alte povestiri” este disponibil incepand cu luna iunie in librării la pretul de 22 lei, iar la achizitionarea cartii de pe site-ul www.curteaveche.ro, cititorii pot beneficia de o reducere de 15% (19 lei).


Inapoi la stiri


ARHIVA