expoziţia de pictură şi grafica „Medi, tu nu faci Grecia…!” a artistei Medi Wechsler Dinu - 15 Martie 2010

Galeria Anticariat Curtea Veche din Bucureşti ( Strada Franceza, nr. 54) gazduieşte în perioada martie-aprilie 2010 expoziţia de pictură şi grafica „Medi, tu nu faci Grecia…!” a artistei Medi Wechsler Dinu.

 Pe 15 martie 2010, ora 17.00, în prezenţa artistei, va avea loc vernisajul acestei expoziţii şi lansarea albumului monografic MEDI WECHSLER DINU  de Luiza BARCAN, apărut la editura Ars Docendi.

În prezent, Medi Wechsler Dinu, născută în 1909, este decana de vârstă a artiştilor plastici din România. Studentă a lui Jean Al. Steriadi şi Ipolit Strâmbulescu, a activat în perioada interbelică şi cea postbelică, ultimele ei lucrări datând din anii ’80. A pictat la Balcic, în colonia artistică, alături de maeştrii picturii interbelice, dar arta ei a rămas aproape necunoscută până la începutul mileniului trei. În 2008 artista a deschis două mari expoziţii personale la muzeele de artă din Constanţa şi Tulcea şi a donat acestor instituţii o parte dintre lucrările sale. În ianuarie 2009, Fundaţia Naţională pentru Ştiinţe şi Artă a Academiei Române a fost gazda expoziţiei retrospective Medi Wechsler Dinu, organizate de Fundaţia HAR, cu ocazia centenarului artistei.

Expoziţia „Medi, tu nu faci Grecia…!”, organizată de Fundaţia HAR în cadrul programului „Restituiri”, este alcătuită din lucrări de pictură şi grafică semnate Medi Wechser Dinu şi realizate în anii ’30, la Balcic (între 1934-1939) şi în Grecia, unde a călătorit şi a lucrat împreună cu prietena ei, pictoriţa Victoria Constantinescu, în 1937. Lucrările de grafică şi pictură expuse la Galeria Anticariat Curtea Veche pot fi acum văzute pentru prima oară de public.

Expoziţia poate fi vizitată apelând 0744 351 649 (Marius NICOLESCU)

Persoană de contact: Luiza BARCAN, tel. 0740 055 385, e-mail luizabarcan@gmail.com.


Inapoi la stiri


ARHIVA