Traficul pe Transaplina, momentan inchis din cauza zapezii - 22 Septembrie 2012

Zapada depusa in noaptea de joi spre vineri pe Transalpina ajunge pana la doi centimetri, facand practic imposibil traficul rutier. Pe Transfagarasan insa, omatul ajune si la 30 de cm, dar circulatia nu este afectata.
In mod obisnuit, drumul este oficial inchis intre 15 octombrie si 15 mai. Astfel, daca conditiile meteo vor deveni favorabile, drumul ar putea fi redeschis pana la data de 15 octombrie.

"Transalpina este efectiv inchisa pe sectorul Ranca-Obarsia Lotrului din cauza zapezii depusa ieri si in cursul noptii, fiind si portiuni cu gheata. Este complet nerecomandat conducatorilor auto sa se aventureze in zona. Chiar de acolo am venit astazi si pot spune ca am urcat greu si de la Novaci pana la Ranca. Se lucreaza insa pe Transalpina la parapetii de sprijin", a declarat Eugen Manescu, directorul sectiei Drumuri Nationale Valcea.

imagine

Transalpina este cel mai inalt drum rutier din intregul lant al Muntilor Carpati, atat din Romania cat si din afara ei, atingand altitudinea maxima in Pasul Urdele 2145 m.


Inapoi la stiri


ARHIVA