Concurs Editura Herald, luna OctombrieScris de: Admin

Acest concurs s-a terminat.

Castigatori:

Fericitii castigatori sunt:

Cicero Busuioc
Pachetul 1:
Muntele Sacru, autor LOBSANG RAMPA
Prajna Paramita Sutra, autor Prajna Paramita Sutra

Vasilica Marin, din Suceava
Pachetul 2:
Sfarsitul timpului, autor KRISHNAMURTI JIDDU
Mitul nasterii Eroului. O interpretare psihologica a mitologiei, autor RANK OTTO
Anatomia unei boli asa cum a fost perceputa de pacient, autor COUSINS NORMAN

Editura Herald, numita de New York Times “stapana nisei cartilor de spiritualitate“, si amintiridincalatorie.ro va invita in aceasta luna la un nou concurs, cu o intrebare simpla si cativa pasi de urmat, in urma caruia doi norocosi participanti vor castiga cate un pachet de carti oferite de editura.

Pachetele sunt urmatoarele:
Pachetul 1:
Muntele Sacru, autor LOBSANG RAMPA
Prajna Paramita Sutra, autor Prajna Paramita Sutra

imagine

Pachetul 2:
Sfarsitul timpului, autor KRISHNAMURTI JIDDU
Mitul nasterii Eroului. O interpretare psihologica a mitologiei, autor RANK OTTO
Anatomia unei boli asa cum a fost perceputa de pacient, autor COUSINS NORMAN
imagine

Pentru a castiga cartile oferite de Editura Herald, trebuie sa faceti trei lucruri:
-sa numiti care sunt destinatiile exotice unde poti ajunge in campania: “Citeste si calatoreste!” www.teasteptaminlibrarie.ro
-sa dati un Like paginii de facebook “Editura Herald”
-si un Like paginii de facebook amintiridincalatorie.ro

Apoi trimite, destinatiile exotice unde poti ajunge in campania: “Citeste si calatoreste!”, pe adresa de mail: contact@amintiridincalatorie.ro pana pe 02 noiembrie 2012, completand toate datele tale de contact cu subiectul Concurs Editura Herald, luna Octombrie si, in urma tragerii la sorti de pe 05.11.2012, poti fi unul din cei doi castigatori al celor 2 pachete puse in concurs de Editura Herald!.
Castigatorii vor fi desemnati prin tragere la sorti folosind site-ul random.org si vor fi anuntati pe aceasta pagina si prin e-mail (pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, pe baza carora vor primi cartile).

Perioada de desfasurare a concursului: 24 octombrie - 02 noiembrie 2012

Castigatorii vor fi afisati pe site in data de 05 noiembrie. Din momentul in care vor fi afisati, castigatorii au la dispozitie 10 zile calendaristice pentru a ne trimite printr-un e-mail trei informatii: numele, concursul la care au participat si adresa de livrare a cartilor. Daca in termen de 10 zile nu suntem contactati, premiul va reveni altor participanti, in urma unei noi trageri la sorti.
Va multumim!

Despre Editura Herald:
Infiintata in 1994, Editura Herald are un profil editorial structurat si coerent, dublat de o calitate inalta a lucrarilor, in acest fel asigurandu-si o pozitionare distincta pe piata si o prezenta marcanta la incidenta unor domenii ca: spiritualitate, religie, teologie, filozofia culturii, ezoterism.

Cauta Editura Herald pe facebook.com si poti deveni prieten!
Cauta Amintiri din Calatorie pe facebook.com si poti deveni prieten!

www.edituraherald.ro

Titlurile sunt:

Prajna Paramita Sutra
imagine

Despre carte:

In buddhism, Prajnaparamita Sutra este considerata cea mai importanta si mai profunda Sutra. De altfel, este si singura care afirma acest lucru in continutul sau. Desi au fost traduse corolare ale acesteia, cum ar fi Tratatul despre Calea de Mijloc al lui Nagarjuna si numeroase carti scrise de practicanti ai buddhismului, care indica toate catre invataturile din Prajnaparamita Sutra, totusi, pana acum, acest text nu a fost tradus in limba romana.

Intelegerea buddhismului si de fapt a "lucrurilor" in general, nu poate avea loc fara a cunoaste cele Patru Adevaruri Nobile, Nobila Cale Octupla si invatatura despre natura lucrurilor - care este expusa in primul rand in aceasta Sutra.

Prajnaparamita Sutra nu trebuie parcursa ca un text filosofic, ca o simpla mostra a gandirii buddhiste, nu trebuie privita ca un trofeu sau ca ceva exotic. Ea indica atat natura lucrurilor, cat si modul prin care cineva poate sa o patrunda. Asa cum se spune in Sutra, toti cei care au atins cel mai inalt grad posibil de perfectiune a unei fiinte au recurs la aceasta perfectiune a intelepciunii.

Aceasta Sutra poate parea neobisnuita unora, dar ea este un mesaj, un indemn, o cale, o harta trasata de o fiinta care, eliberandu-se de suferinta si ignoranta, a ajuns la perfectiunea tuturor insusirilor si virtutilor.

Idei care incep sa fie vazute abia in prezent ca niste simple posibilitati, cum ar fi universul infinit cu mai multe planuri de existenta, un numar imens sau chiar infinit de lumi locuite, fiinte fara corp fizic, dar perceptibile (spiritele), cauza si efectul aplicate mai generalizat, reincarnarea, puterile psihice sau supranormale, toate acestea se gasesc in Sutra. Aceasta nu inseamna ca Sutra ar trebui interpretata ca fiind vizionara; ea descrie pur si simplu realitatea conventionala, asa cum este ea, care include si aceste idei pe care lumea occidentala le descopera abia acum. Sutra nu isi propune sa exploreze reteaua vasta a realitatii aparente, ci pur si simplu o indica si indica modul in care trebuie ea inteleasa.

Buddhismul ar trebui vazut ca o Cale si nu ca un spectacol de idei. Desi mesajul sau este alterat intr-o oarecare masura de trecerea timpului, "analiza detasata" a buddhismului, desprinsa de intelegerea directa, va duce inevitabil la pierderea celei mai importante parti a acestuia: mesajul de trezire la Realitate si calea sau metoda prin care se poate ajunge acolo. Analiza chimica a apei sau cunoasterea formulei sale chimice nu rezolva problema simpla a setei - numai bautul apei poate stinge setea. La fel este si cu invatatura lui Buddha. Analiza acesteia numai ca produs al gandirii, ca filosofie, ca istorie sau din pura curiozitate, ramane doar un simplu exercitiu intelectual, care impiedica tocmai efectul pe care aceasta ar trebui sa il aiba, si pentru care a fost scrisa.

Fiind cea mai profunda si mai importanta Sutra din buddhism, Prajnaparamita are cu siguranta si mesajul cel mai greu de inteles. Este putin probabil ca cititorul sa-l patrunda in totalitate trecand doar o singura data prin Sutra. Cu fiecare citire a Sutrei, intelegerea se aprofundeaza treptat, sensuri care scapa la inceput vor deveni mai limpezi si, din simpla expunere, ea poate deveni chiar o practica si un mod de a vedea.

Sfarsitul timpului

imagine

Despre carte:

Dialogurile din aceasta carte sunt eminamente practice. Ele sunt sustinute de persoane profund serioase, interesate sa descopere dimensiunea fundamentala a mintii umane, sa mearga dincolo de conditionarea imemoriala a omului.

Pentru cititor, utilitatea acestor dialoguri consta in gradul lor de aplicabilitate, de clarificare in propria-i viata a temelor respective precum si in revelatiile interioare aduse de aceste dialoguri. Din punct de vedere filozofic si metafizic, valoarea lor poate parea relativa, dar la nivelul trairii, al descoperirii prin experienta directa a Adevarului, valoarea dialogurilor este nepretuita.

Intrucat cei mai multi dintre cititori sunt indeosebi intelectuali, deprinsi sa considere mai degraba valoarea ideilor decat propria lor realitate interioara, ne permitem sa semnalam o importanta "cheie" pentru lectura dialogurilor. Aceasta este ascultarea - nu numai cu mintea, ci si cu inima, o considerare integrala a celor afirmate, acordand textului o "sansa": aceea de a ne revela nu lucruri deja stiute, nu confirmari ci, mai degraba, ceea ce refuzam sa luam in consideratie - barierele pe care mintea le pune in calea intelegerii de sine.

Atunci cand citesti, ascultarea este contactul practic cu firul viu, profund creator al acestor excelente dialoguri. Valoarea lor se va revela cititorului nu in "bogatia ideilor", ci intr-o luare de contact cu propriile sale probleme interioare, cu faptul, cu "ceea ce este". Odata luat acest contact, solutiile sugerate in dialoguri isi vor demonstra valoarea lor eminamente practica.

Muntele Sacru
imagine

Despre carte:

Aceasta lucrare se refera in principal la esoterism si la puterile omului. Legile Vietii sunt simple si este inutil sa fie infatisate ca niste culte mistice sau pseudo-religii; este de asemenea inutil sa fie prezentate drept "revelatii divine". Nu are importanta cine are capacitatea de a accede la aceste "revelatii", insa este demna de lauda stradania de a le face cunoscute.

Nici o religie nu detine in mod exclusiv cheile Raiului si nimeni nu va fi osandit la ispasire vesnica pentru ca a intrat cu palaria pe cap intr-o biserica, sau ca nu si-a scos incaltarile la intrarea intr-o moschee. In Tibet, pe portile lamaseriilor sta scris: "O mie de calugari, o mie de religii". Puteti imbratisa orice fel de credinta doriti: din moment ce religia voastra va spune "purtati-va fata de altul asa cum ati dori ca acesta sa se poarte fata de voi", veti fi niste alesi atunci cand va rasuna Chemarea de pe urma.

Daca ar fi sa dam crezare unora, Stiinta interioara poate fi dobandita numai practicand un anumit cult si, in plus, contribuind cu generozitate la sustinerea acelui cult. Legile Vietii spun doar atat: "Cautati si veti gasi".

Aceasta carte este rodul unei existente indelungate, al unor practici la care a fost supus autorul in cele mai renumite lamaserii din Tibet si al puterilor pe care le-a capatat gratie respectarii stricte a Legilor. Este stiinta pe care ne-au transmis-o stramosii timpurilor de  mult apuse, pastrata in piramidele din Egipt, in marile temple ale Anzilor si in cel mai important tezaur al cunostintelor oculte din lume: inaltele platouri ale Tibetului.

Mitul nasterii Eroului. O interpretare psihologica a mitologiei

imagine

Despre carte:
Multi psihologi ai secolului 20 au incercat sa desluseasca misterele psihicului uman, in special prin intermediul mitologiei clasice. Aceasta tendinta a dus mai tarziu la intuitiile lui Jung, Joseph Campbell si altii. Insa primul savant care a explorat aceasta convergenta a fost Otto Rank. Una dintre problemele cele mai provocatoare ale mitologiei comparative, care este mai mult decat evidenta, o reprezinta asemanarile cros-culturale, in mituri, legende si folclor. De exemplu, mitul potopului, cautarea eroica, si in special legenda nasterii eroului apar peste tot in lume, din Africa pana in America de Sud. In epoca in care Rank si-a scris cartea, cercetarea mitologica ce cauta sa explice acest fenomen prin difuziune sau fenomene astronomice isi epuizase resursele. In schimb, Rank a cautat sa explice aceste motive comune in termenii a ceea ce el credea a fi universalii psihologice. Mitul nasterii eroului i-a adus autorului notorietate in lumea stiintifica. Inca din vremea cand era un apropiat colaborator al lui Sigmund Freud" in Viena, Rank a avut originala idee de a interpreta miturile ca vise de masa. Bogata intr-un material istoric - de la Sargon la Isus - cartea compara stereotipurile de eroi si legende cu bazelor lor psihologice. Este o aplicatie revolutionara a metodei psihanalitice la mitologia comparativa.

Anatomia unei boli asa cum a fost perceputa de pacient
imagine

Despre carte:
In cartea Anatomia unei boli asa cum a fost perceputa de pacient. Consideratii asupra vindecarii si regenerarii (1979), prefatata de Rene Dubos, autorul aduce in discutie chestiunea relatiei din pacient si medic, subliniind  importanta participarii active a bolnavului la alegerea tratamentului si mai ales responsabilizarea acestuia in procesul de reabilitare. Forta de a ride si vointa de a trai sint conditii indispensabile unei vieti sanatoase si unei longevitati biologic legitime. Fara colaborarea deplina dintre minte si trup, care "sa se integreze pe baza vointei intr-un proces creativ de schimbare adaptativa" nici sanatatea, nici longevitatea nu sint posibile. Notiuni precum placebo, asumarea durerii, creatia si experienta medicala sint integrate holist intr-un discurs argumentativ care se sprijina pe o cantitate impresionanta de cazuri clinice.

Anatomia unei boli a fost prima carte scrisa de un pacient care se refera la interesul nostru de a ne lua in stapanire propria sanatate. Se afla la originea revolutiei din randul pacientilor care lucreaza cu medicii lor si isi folosesc umorul pentru a stimula capacitatea de vindecare a propriului corp.

Cand Norman Cousins a fost diagnosticat cu o boala paralizanta si ireversibila, acesta a pus bazele unei colaborari neobisnuite cu medicul sau si impreuna au putut sa depaseasca orice asteptari. Geniul doctorului a fost acela de a-si ajuta pacientul sa-si foloseasca propriile puteri: ras, curaj si tenacitate. Talentul pacientului a fost acela de a mobiliza propriile resurse naturale ale corpului, dovedind cat de eficienta poate fi mintea ca instrument al vindecarii.

Anatomia unei boli este un best-seller revolutionar despre lupta cu o boala mortala prin umor si participarea pacientului. Aceasta remarcabila poveste a triumfului spiritului uman produce la fel de multa inspiratia acum ca si atunci.

Articole in concurs:
Nici un articol in acest concurs.


Taguri: editura Herald amintiri din calatorie