Concurs Editura Herald, luna SeptembrieScris de: Admin

Acest concurs s-a terminat.

Castigatori:

Cei doi castigatori sunt:

1. Un pachet din 3 titluri:
-Muntele Sacru
-Herghelia verde - Insemnarile vraciului Sofur despre Timur Lenk
-Yaatra - Jurnal initiatic in India
Castigator: Nita Marin Constantin, din Iasi

2. Un pachet din 2 titluri:
-Civilizatia japoneza traditionala
-Misticism si logica si alte eseuri
Castigatoare: Iuliana Marinica, din ConstantaVa doriti un nou concurs?

Avem unul pentru tine prin care te incurajam sa citesti o literatura care te aduce mai aproape de spiritualitate.

Editura Herald, numita de New York Times “stapana nisei cartilor de spiritualitate“, si amintiridincalatorie.ro va invita in aceasta luna la concurs, cu o intrebare simpla si cativa pasi de urmat, in urma caruia doi norocosi participanti vor castiga cate un pachet de carti oferite de editura.

Pachetele sunt urmatoarele:
imagine
1. Un pachet din 3 titluri:
-Muntele Sacru 
-Herghelia verde - Insemnarile vraciului Sofur despre Timur Lenk
-Yaatra - Jurnal initiatic in India
imagine
2. Un pachet din 2 titluri:
-Civilizatia japoneza traditionala
-Misticism si logica si alte eseuri 

Pentru a castiga cartile oferite de Editura Herald, trebuie sa faceti trei lucruri: 
-sa numiti două apariţii recente ale Editurii Herald
-sa dati un Like paginii de facebook “Editura Herald”
-si un Like paginii de facebook amintiridincalatorie.ro

Apoi trimite, cele două apariţii recente ale Editurii Herald, pe adresa de mail: contact@amintiridincalatorie.ro pana pe 02 octombrie 2012, completand toate datele tale de contact cu subiectul Concurs Editura Herald, luna Septembrie si, in urma tragerii la sorti de pe 04.10.2012, poti fi unul din cei doi castigatori al celor 2 pachete puse in concurs de Editura Herald!.
Castigatorii vor fi desemnati prin tragere la sorti folosind site-ul random.org si vor fi anuntati pe aceasta pagina si prin e-mail (pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, pe baza carora vor primi cartile).

Perioada de desfasurare a concursului: 24 septembrie - 04 octombrie 2012

Castigatorii vor fi afisati pe site in data de 04 octombrie. Din momentul in care vor fi afisati, castigatorii au la dispozitie 10 zile calendaristice pentru a ne trimite printr-un e-mail trei informatii: numele, concursul la care au participat si adresa de livrare a cartilor. Daca in termen de 10 zile nu suntem contactati, premiul va reveni altor participanti, in urma unei noi trageri la sorti.
Va multumim!

Despre Editura Herald:
Infiintata in 1994, Editura Herald are un profil editorial structurat si coerent, dublat de o calitate inalta a lucrarilor, in acest fel asigurandu-si o pozitionare distincta pe piata si o prezenta marcanta la incidenta unor domenii ca: spiritualitate, religie, teologie, filozofia culturii, ezoterism.

Cauta Editura Herald pe facebook.com si poti deveni prieten!
Cauta Amintiri din Calatorie pe facebook.com si poti deveni prieten!
Titlurile sunt:
imagine
Yaatra - Jurnal initiatic in India
Vasile Andru a facut doua calatorii de cunoastere in India, in 1992 si in 1996. Centrul Sivananda din Trivandrum, sudul Indiei, i-a conferit titlul de master in Filosofia Vedanta. Autorul a poposit in manastiri si-n locuri de invatatura, a facut retrageri spirituale in Himalaya. A intalnit maestri indieni si tibetani, a cunoscut si chipul Indiei simple, profunde. Volumul de fata se constituie ca relatarea unei calatorii initiatice, sub forma atragatoare a unui jurnal, despre prima etapa a sederii in India.
Tot universul formeaza o constiinta unica. Suntem separati de constiinta cosmica prin EGO. Invatatura (aici Vedanta) vrea sa ridici egoul, ca toti sa devenim parte din constiinta cosmica. A te debarasa de egou, a te apropia de constiinta cosmica. Aceasta este parte din initiere. Initierea pe cale: pentru o luna sau pentru o viata.
imagine
Herghelia verde - Insemnarile vraciului Sofur despre Timur Lenk
Inzestrat cu o viziune cuprinzatoare asupra vietii si a mersului lucrurilor, Sofur, medicul de curte al lui Timur Lenk,  ne ofera o uimitoare descriere a perioadei de expansiune a dominatiei mongole, intretesand fapte istorice reale cu fine observatii psihologice si redandu-ne astfel intr-un tablou amplu o perioada putin cunoscuta a istoriei lumii.
 "Ba visam in somn, ba eram cuprins de inchipuiri care tot visare cred ca erau... Pe Timur Lenk, da, il zaream bine acum, il scoteam din negura timpului, il prefaceam, dintr-un biet punctisor neinsemnat, cum era, intr-un ghem omenesc aflat in nestavilita crestere. Avea o forma ciudata, se schimonosea la mine, radea stramb, hidos, pentru a-mi face parca in necaz. El sporea mereu la trup, desi ma impotriveam. Se hranea cu iuteala, inghitea la nimereala tot ce ii cadea in mana, munti de carne, lemne, pietre. Infuleca pana si cranii, multe tigve omenesti, facute gramezi, carate cu harnicie in ladoaie incapatoare. Erau inhamati acolo multi cai. Timur le dadea bice si, pe masura ce pielea lor lovita sangera cu durere, el pocnea tot mai puternic peste crupe, peste pulpe, pleznindu-le copitele. Sangeriul se schimba in culoarea verde. Coamele cailor deveneau si ele verzi. Da! Avea dreptate Timur. Isi dobandise, in sfarsit, caii aceia de culoarea ierbii, asa cum si-i dorise pe cand inca mai juca impreuna cu mine, pe tabla de sah, razboiul peste patratele albe si negre din fildes si din abanos".
imagine
Muntele Sacru 
Aceasta lucrare se refera in principal la esoterism si la puterile omului. Legile Vietii sunt simple si este inutil sa fie infatisate ca niste culte mistice sau pseudo-religii; este de asemenea inutil sa fie prezentate drept "revelatii divine". Nu are importanta cine are capacitatea de a accede la aceste "revelatii", insa este demna de lauda stradania de a le face cunoscute.
Nici o religie nu detine in mod exclusiv cheile Raiului si nimeni nu va fi osandit la ispasire vesnica pentru ca a intrat cu palaria pe cap intr-o biserica, sau ca nu si-a scos incaltarile la intrarea intr-o moschee. In Tibet, pe portile lamaseriilor sta scris: "O mie de calugari, o mie de religii". Puteti imbratisa orice fel de credinta doriti: din moment ce religia voastra va spune "purtati-va fata de altul asa cum ati dori ca acesta sa se poarte fata de voi", veti fi niste alesi atunci cand va rasuna Chemarea de pe urma.
Aceasta carte este rodul unei existente indelungate, al unor practici la care a fost supus autorul in cele mai renumite lamaserii din Tibet si al puterilor pe care le-a capatat gratie respectarii stricte a Legilor. Este stiinta pe care ne-au transmis-o stramosii timpurilor de  mult apuse, pastrata in piramidele din Egipt, in marile temple ale Anzilor si in cel mai important tezaur al cunostintelor oculte din lume: inaltele platouri ale Tibetului.
Lobsang Rampa
imagine
Misticism si logica si alte eseuri 
Misticism si logica porneste de la incercarea de a oferi raspuns unor interogatii fundamentale: 1. Care dintre cele doua modalitati de cunoastere, ratiunea si intuitia, este superioara - daca exista superioritate in acest caz? 2. Pluralitatea si diviziunea sint integral iluzorii? 3. Se poate vorbi despre o irealitate a timpului? 4. Carui tip de realitate apartin binele si raul? Raspunzind cu rigoare filosofica si coerenta logica acestor intrebari, Bertrand Russell desfide misticismul integral, dogmatic si pretins transcendent, dar retine ca pozitiva particulara experienta a iluminarii mistice, care se bizuie pe o intelepciune a simtirii demna sa devina atitudine existentiala, fara insa a fi transformata in crez de viata. Potrivit filosofului britanic, misticismul se defineste prin: 1. o cunoastere intuitiva, directa si instantanee a esentei aflate dincolo de realitatea empirica si iluzorie; 2. credinta in unitatea tuturor celor existente (negarea divizunii); 3. postularea caracterului iluzoriu al timpului (daca totul este unitar, atunci nu exista nici trecut, prezent sau viitor); 4. negarea realitatii raului, ce ar tine de lumea decazuta si divizata, guvernata de senzatii si experienta.
imagine
Civilizatia japoneza traditionala 
Aflata la o noua editie, revizuita si imbogatita, Civilizatia traditionala japoneza surprinde  elementele definitorii ale poporului japonez si modul in care acestea s-au reflectat in cultura sa. Notiunea de civilizatie traditionala acopera intreaga perioada cuprinsa intre inceputurile tainice ale preistoriei, cand s-a inchegat poporul japonez, pana la restauratia Meiji din 1868, ce a coincis cu noile avanturi moderne in care societatea japoneza a fost propulsata.
Traditia s-a impus in toate manifestarile culturale si artistice ale poporului nipon, fiind o sursa inepuizabila de contraste si frumos. Gingasia poetului si duritatea razboinicului coexista, surprinzator, in sufletul japonez. In plan spiritual si artistic, japonezul s-a identificat intotdeauna cu natura, cautand sa-si sincronizeze existenta cu marile ritmuri universale. Efemerul pe care japonezul l-a surprins cu atata sensibilitate in natura si apoi in arta, este modalitatea sa cea mai fireasca de comunicare a esentialului, a adevarului despre lume. Departe de a fi o tentativa sortita pieirii, cultivarea efemerului traduce dinamismul unui popor care cauta necontenit bogatia si prospetimea formelor de expresie.

Articole in concurs:
Nici un articol in acest concurs.


Taguri: Editura Herald concurs