Concurs Editura Herald, luna IanuarieScris de: Admin

Acest concurs s-a terminat.

Castigatori:

Castigatorii sunt:
Mariana Precup, din Constanta-(Apollonios din Tyana)
Cristina Ramona Voinea, din Buzau-(Un Menhir)
Cristian Daniel Marinescu, din Bucuresti-(Astrologie hindusa)
Vasilica Avram, din Suceava-(Astrologie Natala)
Marian Bucur, din Brasov-(Pe urmele Absolutului)
Felicitari!

Numeste trei titluri din colectia "FIAT LUX" a Editurii Herald.

Raspunde-ne corect la aceasta intrebare la contact@amintiridincalatorie.ro pana la data de 19.01.2012, completand toate datele tale de contact cu subiectul Concurs Editura Herald, luna Ianuarie si, in urma tragerii la sorti de pe 21.01.2012, poti castiga unul din cele 5 titluri puse in concurs de Editura Herald!
SUCCES!

Raspunsul il gasesti pe: www.edituraherald.ro 

Titlurile cartilor sunt:

"Un Menhir "

imagine

Referindu-se la cartea sa Un Menhir, un adevarat excurs cultural prilejuit de pregatirea unei lucrari de doctorat, Ioana Lipovanu va afirma: "In  aceasta  carte, m-am  straduit  sa  umplu, macar  simbolic, in  primul  rand  pentru  mine  si  pentru  studentii  mei, golurile  pe  care, indeobste, ni  le  lasa  facultatile  de   filologie: mitologia, filosofia, teosofia, mistica. Picioarele  mele  fiind, fatalmente, implantate  in  tarana, am  incercat  sa-mi  atintesc  cat  mai  indelung  privirile  pe  cer. Este  si  semnificatia  menhirului, cuvant de  origine  celta, unul  din  sinonimele  coloanei  infinite. Cu  toate  ca, in  ceea  ce  ma  priveste, am  abordat  intreaga  problematica  sub  unghi  cultural  si, evident, nu  canonic, sunt  constienta  ca  lucrarea  de  fata  ar  putea  starni  controverse. Cu  cat  mai  numeroase  dialoguri  de  buna-credinta  cu  atat  mai  mari  sanse  de  lamurire... Asa cum universul intreg a izbucnit dintr-un punct de o infinita densitate, tot astfel artele, stiintele, filosofiile, religiile s-au desprins dintr-un nucleu comun si, in ceea ce ma priveste, am avut "nebunia" sa incerc sa dibui acest nucleu, uneori cu ajutorul textului de fata. Dar, alteori cu ajutorul subsolurilor sau al notelor lui si, cel mai adesea, dincolo de toate acestea.

"Apollonios din Tyana "
imagine

Prima biografie a acestui personaj fascinant care a trait in sec. I d. Ch., a fost scrisa de Filostrat. Potrivit preferintelor epocii si perfect adaptata acestei nevoi de initiere tainica si de extaz religios, care captiva multimile acelor timpuri, Viata lui Apollonios pare sa fi fost compusa pentru a sadi in omul predispus la o asemenea alegere, o cucernicie fierbinte, un ascetism aspru, rarele daruri ale clarviziunii, ale vindecarii si prezicerii, idealul, de atunci, al unui pitagorician. Filostrat, intr-adevar, il prezenta pe inteleptul din Tyana ca pe mostenitorul doctrinei, al regulilor de viata si al stiintei taumaturgice si mistice ale inteleptului Pitagora.

"Astrologie hindusa "
imagine

Astrologia insasi a oferit gandirii filozofice puncte de pornire si rationamente caracteristice. Ideea celor 84 de siddha legendari din mistica yoghina pare a fi de origine astrologica, numarul 84 reprezentand totalitatea combinatiilor posibile dintre cele 7 planete si cele 12 semne zodiacale, sau intre cele 7 planete si cele douasprezece case ale cerului. Astrologia hindusa a asimilat de asemenea legea karmica, a cauzei si efectului: "Te rog sa consideri stelele ca semn pe cer, nu ele, ci trecutul nostru e ceea ce ne influenteaza", arata un astrolog in excelenta carte A search in the Secret India a lui Paul Brunton.  Astrologia acopera toate domeniile vietii traditionale indiene si ofera consultantilor informatii corespunzatoare celor patru scopuri majore ale vietii: legea si moralitatea (dharma), dobandirea puterii economice (artha), fericirea domestica si placerea (kama), eliberarea spirituala (moksha). Tratatele clasice vorbesc despre combinatii planetare menite sa confere subiectului nascut sub influenta lor indreptarea destinului sau spre cele mai inalte culmi sau dimpotriva spre cele mai adanci abisuri ale existentei terestre, amintind despre longevitate, fatalitate, moarte prematura, avere, saracie, asociere cu persoane de spita regala, regalitate, asceza.

"Astrologie Natala (Brihat Jataka) "
imagine

Marele Tratat de Astrologie Natala (Brihat Jataka) reprezinta lucrarea de capatai in materie de astrologie natala fiind scrisa de catre savantul si astrologul hindus Varahamihira in secolul al VI-lea al erei noastre. Atat numele sau Mihira (derivat din Mithra, numele iranian al divinitatii solare) cat si cel al tatalui sau Adityadasa (slujitor al Soarelui) indica apartenenta la un cult al adoratorilor Soarelui, aparut sub influenta iraniana si propagat sub obladuirea sectei Saura in intreaga Indie a epocii Gupta. Varahamihira a fost inainte de toate matematician si astronom, redactand inca de la inceputul carierei sale de carturar principala scriere astronomica a vremii- Panchasiddhantika (Cele cince tratate)- un compendiu bazat pe surse grecesti, egiptene, romane si hinduse. Dintre cele opt lucrari despre divinatie pe care le-a compus, cele doua tratate majore asupra astrologiei, Marele tratat de astrologie natala (Brihat Jataka) si Micul tratat de astrologie natala (Laghu Jataka) au avut o influenta majora nu numai in India, dar peste tot in lume, inspirand in decursul timpului numeroase tratate de astrologie.

"Pe urmele Absolutului "
imagine

Calea spre aflarea Adevarului Absolut se afla inscrisa in destinul fiecarei forme de existenta din interiorul intregului Univers. Scara evolutiei psiho-somatice cuprinde toate componentele, de la formele de existenta cele mai rudimentare, pana la fiintele cele mai elevate. Omul are in urma sa milioane de ani de evolutie, prin parcurgerea celor trei regnuri de manifestare a lumii obiective. La inceput a fost piatra, apoi planta, animal si, in sfarsit, aici pe aceasta planeta, ca varf al evolutiei sale, se afla in stadiul de faptura umana. Toate aceste forme de existenta au ca fond una si aceeasi Energie Cosmica, numita si Adevar Absolut sau Dumnezeu. Pentru a inlesni si mai mult intelegerea, o mai putem numi si Viata, adica Viul existent, mai mult sau mai putin sesizabil, in cele trei regnuri de care aminteam anterior. Viata, sau Viul existent peste tot si in toate cate exista, se afla in aceeasi masura si in piatra, la fel cum se afla si in noi oamenii. Aceasta Energie Universala si Perfectiune Absoluta, datorita existentei Sale ca fundament a toate cate fiinteaza, este cea care face sa functioneze totul.

Cauta Editura Herald pe facebook.com si poti deveni prieten!
Cauta Amintiri din Calatorie pe facebook.com si poti deveni prieten!


Articole in concurs:
Nici un articol in acest concurs.


Taguri: Editura Herald concurs amintiri din vacanta amintiri din concediu