Concurs Editura HeraldScris de: Admin

Acest concurs s-a terminat.

Castigatori:

-Mihaela Popa din Bucuresti, "Milarepa - Marele yoghin tibetan"
-Ioana Dumitrascu din Sinaia, "Un lama tibetan in cautarea Adevarului - Viata si invatatura unui Maestru de meditatie"
-Marilena Cernat din Sibiu, "Vietile Maestilor"


Care este ultima aparitie de la editura Herald, scrisa de autorul Mircea Dutu? Raspunde-ne corect la aceasta intrebare la contact@amintiridincalatorie.ro pana la data de 02.04.2011, completand toate datele tale de contact cu subiectul Concurs Editura Herald si, in urma tragerii la sorti de pe 04.04.2011, poti castiga una din cele 3 titluri puse in concurs de Editura Herald!
SUCCES!
Raspunsul il gasesti pe: www.edituraherald.ro

Titlurile cartilor sunt:
1. Titlu: "Milarepa - Marele yoghin tibetan"
Autor: RECHUNG DORJE TAGPA
Traducator: MARILENA CONSTANTINESCU
Colectia: HIMALAYA

imagine

2. Titlu: "Un lama tibetan in cautarea Adevarului - Viata si invatatura unui Maestru de meditatie"
Autor: GESHE RABTEN
Traducator: MIRCEA COSTIN GLAVAN
Colectia: HIMALAYA
imagine

3. Titlu: "Vietile Maestilor"
Autor:     SPALDING BAIRD
Traducator: ILIE ILIESCU
Colectia: HIMALAYA
imagine

1. Despre "Milarepa - Marele yoghin tibetan":
Cartea celor o mie de cuvinte sau Jetsun-Kahbum este povestea vietii si faptelor lui Milarepa, cel mai de seama yoghin al Tibetului si totodata unul dintre cei patru discipoli de frunte ai lui Marpa Traducatorul. 
Scrisa acum opt sute de ani de catre Rechung Dorje Tagpa, biografia lui Milarepa frapeaza prin simplitate si claritate, fiind considerata una din scrierile sacre  ale Orientului si cartea fundamentala a Scolii Kargyutpa. In Tibet, Jetsun-Kahbum poseda rara calitate de a fi pretuita atat de clasele literate si invatate, cat si de oamenii obisnuiti; ea nareaza viata celui mai indragit personaj tibetan, socotit deopotriva ascet ideal si renumit poet si autor de cantece. Legendele tesute in decursul timpului in jurul figurii lui Milarepa ne redau mai ales un om ce a fost incercat de mic de necazuri si suferinta, s-a dedicat practicilor magice pentru a se razbuna pe cei care au facut rau familiei sale, dupa care, ducand o viata de mortificari atroce si calauzit de invataturile maestrului Marpa Lotsawa, a reusit sa ajunga la eliberare spirituala si la deplina cunoastere.
Personalitatea fascinanta a lui Milarepa transpare atat din istorisirea pe care Rechung o relateaza, cat si din cantecele sale, care, continand esenta invataturii buddhiste, continua sa aiba si astazi un puternic ecou in toate scolile si sistemele filosofice din Tibet.
www.edituraherald.ro

2. Despre "Un lama tibetan in cautarea Adevarului - Viata si invatatura unui Maestru de meditatie":
In afara de inspiratia pe care viata lui Geshe Rabten poate sa o creeze, aceasta carte va arata de asemenea multor cititori occidentali ca studiul si practica Dharmei este un proces treptat, ce necesita multa rabdare si hotarare ferma.
Biografia lui Geshe Rabten le va oferi cititorilor un exemplu al modului in care calugarii din Tibet studiau si se pregateau. Este probabil prima carte despre viata unui "Geshe" publicata in Occident, ceea ce ar trebui sa faca din ea un subiect interesant si plin de informatii.
Tenzin Gyatso
Sfintia Sa al XVI‑lea Dalai Lama  


De‑a lungul intregii sale vieti, atat in invataturile cat si in activitatile sale, pana la actul sau final, Geshe Rinpoche a manifestat limpede realizarea iluminarii sale perfecte. Pentru aceia care au o veneratie de nezdruncinat fata de maestrul lor, el este prezent. Nu a plecat nicaieri. Chiar si persoanele care, in ignoranta lor, orbite de perturbarile interioare, nu au putut recunoaste adevarata sa natura si sa obtina astfel cel mai mare castig din invataturile sale, au primit cu toate acestea, in mintea lor, un potential imens care va servi de legatura intr‑o relatie viitoare cu el. Caci, asa cum obisnuim sa spunem: "O relatie cu un Iluminat sau cu un Erou al iluminarii, indiferent daca este pozitiva, neutra sau negativa, va fi, pana la urma, o cauza de eliberare".
Gonsar Rinpoche

Geshe Rabten a fost unul dintre cei mai remarcabili maestri tibetani ai vremurilor noastre. Biografia sa nu este doar o carte foarte interesanta care infatiseaza adevaratul stil de viata al unui maestru buddhist tibetan, ci este si o valoroasa invatatura  si calauza pentru adevaratul practicant al Dharmei. Pe scurt, corespunde exact modului in care Maestrul Je Tsongkhapa si-a recapitulat viata: "La inceput, am cautat ascultarea indelungata; in perioada de mijloc, toate tratatele mi s-au infatisat ca instruire personala; la sfarsit, am pus totul in practica zi si noapte. Am dedicat totul pentru inflorirea invataturii Dharmei."
Yeshe Gyatso
www.edituraherald.ro


3. Despre "Vietile Maestilor":
Vietile Maestrilor nu este altceva decat transcrierea unei calatorii intreprinsa in Tibet de Baird Spalding, in fruntea unei expeditii americane. Datorita extraordinarelor intamplari relatate, autorul era intrebat adesea daca aceasta carte este o fictiune sau rezultatul unei calatorii reale. Spalding raspundea intotdeauna: „Fiecare sa ia din cartea mea ceea ce este bun pentru el, si sa creada ceea ce convine gradului sau de evolutie”.
Drumuri ce strabat tinuturi mirifice suspendate intre cer si pamant; intalniri cu Maestri detinatori ai unor puteri ce depasesc cu mult capacitatile omului obisnuit; prezentarea unor doctrine iluminatoare apartinand unui tezaur de intelepciune necunoscut oamenilor din Occident; fapte extraordinare ce pot fi socotite adevarate miracole – iata doar cateva aspecte prezentate in aceasta carte memorabila. Lucrarea a aparut in nenumarate editii in America, si, dupa o prima traducere in franceza, a fost primita cu entuziasm de cititori din peste 40 de tari.
www.edituraherald.ro

Articole in concurs:
Nici un articol in acest concurs.


Taguri: Editura Herald DUTU MIRCEA Milarepa - Marele yoghin tibetan