O zi in LanzaroteScris de: nisip la data 19 Iunie 2010

  •  
(61 voturi)

Eram cu un grup de prieteni si am plecat intr-o croaziera de sapte zile pe Mediterana din care o zi am petrecut-o in Lanzarote. Acum cativa ani imi povestea un prieten despre excursia facuta in Lanzarote si ramasesem cu o imagine in capul meu, dar dupa ce am ajuns personal pe insula intradevar trebuie sa vezi cu ochii tai peisajele altfel sunt greu de crezut. Lanzarote este o insula spaniola, situata in Estul Insulelor Canare si are 845.9 km patrati, fiind a patra ca mirime din acest arhipeleag. Numele vine de la navigatorul genovez Lancelotto Malocello, care era initial "Insula de Lanzarotus Marocelus" din care a derivat numele modern. Din port am urcat in autocar si am vizitat insula.

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

Insula fiind de origine vulcanica cat vezi cu ochii peisajele sunt parca de pe alta planeta. Munti, canioane si vai cu lava solidificata, straturi peste straturi, daca nu as fi fost in autocar as fi putut usor sa cred ca am nimerit pe Luna, este cam infricosator.
imagine

imagine

imagine

imagine

Dupa aproape o ora de mers autocarul s-a oprit si am pornit mai departe in vizita pe camile, aveau si nume, a mea se numea Loko-Loko. Am urcat pe un munte cu o panta de 30-40 de grade. Nu este complicat sa stai in sa, este chiar comod, numai ca mirosul nu este tocmai placut, cel de camila si am ramas cu el pe pantaloni pana ne-am intors pe vapor.
imagine

imagine

Dupa scurt timp am revenit la autocar si am mers mai departe. Am ajuns si la un restaurant unde am mancat un Barbacoa (gratar) pe lava, lava este jos la 50-100 de m.
imagine

imagine

Un localnic chiar ne-a demostrat ca lava este incandescenta in subteran, turnand apa intrun put si in secunda urmatoare iesea abur cu o forta impresionanta.
imagine

imagine

Vegetatia este foarte saraca, dar exista.
imagine

imagine

Locuitorii cultiva vita de vie. Le planteaza in gropi 3-4 m latime si 2-3 m adancime, cu ziduri de piatra mici, în jurul fiecarei gropi, pentru a pastra roua de peste noapte si pentru a proteja plantele de vant. Ne-am oprit la o astfel de podgorie si chiar am degustat vinul.
imagine

Din toate calatoriile mele dealungul timpului de Lanzarote imi aduc aminte ca de un loc special dar in care nu as dori sa locuiesc sau daca doresc sa ma antrenez sa locuiesc in viitor pe alta planeta as face si efortul asta.
Lanzarote este una din experientele traite in calatoriile mele ... o sa revin!


Taguri:


Voteaza acest articol:

<< back citeste toate articolele acestui utilizator
1 comentarii adauga comentariul tau
mada a scris pe 24 Iunie 2010, ora 14:32
ce gust are friptura facuta la lava?

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =