Pranz austriac cu friptura de porcScris de: Gusturile lumii la data 19 Iunie 2013

  •  
(66 voturi)

Austria, tara Florii de Colt – Edelweiss, in germana – si a Sunetului Muzicii (filmul) este o destinatie primitoare pentru orice turist dornic de liniste si relaxare. Aici totul – de la relief si pana la florile din ghivecele austriencelor – este atat de bine organizat si disciplinat, incat nu ai cum sa nu te destinzi. Iar despre austrieci nu mai vorbim: calmi, seriosi si molcomi… aproape ca ardelenii, dar fara legatura.

Intr-una din vizitele la prietenii mei din Austria, am fost invitata la un pranz. Si aici am descoperit ca Austria nu este talentata numai la ciocolata cu lapte de vacuta sanatoasa crescuta in Alpi ci si la mancare serioasa. Asa am luat parte la un pranz cu friptura de porc facuta in stil austriac, asortata cu cartofi nature si salata de fasole verde.

In imagine, uriasa friptura de porc austriac:

imagine

Nimic neobisnuit, numai ca friptura – dupa cum se poate vedea si in fotografie – este deosebit de gustoasa si frageda. Din cate am inteles, se face la cuptor intr-un amestec de vin, sosuri si condimente speciale. Si probabil ca mai contribuie si armonia si dragul cu care este facuta.
Mai joseste o poza cu masa de pranz.
imagine

Guten Apettit!


Taguri: Austria


Voteaza acest articol:

<< back citeste toate articolele acestui utilizator
0 comentarii adauga comentariul tau
Nici un comentariu.

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =