Valea Uzuluiscris de: Mihaela Rogozan la data 8 Februarie 2013

  •  
(153 voturi)

Valea Uzului este considerata una dintre cele mai frumoase zone turistice din judetul Bacau, apartine de orasul Darmanesti.
Aici se afla lacul de acumulare Poiana Uzului, care face parte din Rezervatia Naturala Nemira are ca scop principal alimentarea cu apa a mai multe localitati din judetul Bacau, printre care si municipiul Bacau si producerea de energie electrica.

imagine

Lacul a inceput sa se formeze in 1972, in spatele barajului inalt de 80 metri. Lung de aproape cinci kilometri, lacul se afla la 500 de metri altitudine fata de vale. Adancimea maxima masurata atinge 75 de metri.
imagine

imagine

In acest lac traiesc mai multe specii de peste, astfel este un loc ideal pentru amatorii de pescuit.  Barajul in spatele caruia s-a format lacul este un baraj cu contraforti, unul dintre putinele baraje de acest fel din Romania. Barajul este inalt de 84 de m, lung de 507 m iar lacul are o lungime de 3,75 km.
In jurul barajului au aparut numeroase case de vacanta dar si cateva pensiuni deschise mai ales in sezonul de vara. Pescarii pasionati sustin ca Valea Uzului este un loc unde poti sa stati o saptamana si sa pescuiesti in toate felurile fara sa te plictisesti. Lacul are caras, stiuca, pastravi.
imagine

imagine

imagine

Cu echipamentul de acasa te poti bucura de drumetii, alpinism, camping, parapanta, plimbari cu ATV, mountain biking, pescuit si vanatoare. Daca pescuitul nu e punctul vostru forte, va puteti incumeta sa parcurgeti unele dintre traseele montane care ofera privelisti spectaculoase.
imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

Trasee spre Muntii Ciucului: Podul de Piatra – Darmanesti, Podul de Piatra – Valea Uzului (sat), Lacul Poiana Uzului – Cascada Nasolea Mare, Lacul Poiana Uzului – Varful Obcina Laposu, Lacul Poiana Uzului – Varful Muierusu.
Trasee spre Masivul Nemira: Lacul Poaia Uzului – Varful Fantanii – Lemnia (sat), Lacul Poaia Uzului – Varful Nemira Mare, Lacul Poaia Uzului – Rezervatia Nemira, de unde incep numeroase alte trasee, Lacul Poiana Uzului – Varful Farcu, Lacul Balatau, amonte – Rezervatia Nemira.
Valea Uzului este subexploatata turistic. In general vin in aceasta zona doar locuitori din apropiere care stiu de frumusetile ei din auzite.

Autor: Mihaela Rogozan


Taguri: Valea Uzului zona turistica Rezervatia Naturala Nemira Mihaela Rogozan amintiri din Valea Uzului


Voteaza acest articol:

<< back citeste toate articolele acestui utilizator
0 comentarii adauga comentariul tau
Nici un comentariu.

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =