Bodrum - oras al contrastelorScris de: Leisure Operator la data 18 Decembrie 2012

  •  
(66 voturi)

Bodrum sau Halicarnas (dupa cum este el numit in Antichitate) este orasul natal al istoricului grec Herodot. Asezat pe coasta de est a Turciei, cu o arhitectura ce imbina caracteristicile traditionale turcesti cu influentele grecesti, Bodrum este un oras-port excelent atat pentru pasionatii de yachting, cat si pentru turistii ce doresc sa petreaca un sejur pe litoralul turcesc, sa se relaxeze sau sa se distreze.
Orasul este impartit in doua zone: in jumatatea de est se regasesc plajele alungite, barurile, cluburile de noapte si restaurantele, iar partea de vest se concentreaza asupra portului de ambarcatiuni si a clubului de yachting.

imagine

Atractii si obiective turistice:
Poarta Myndos
– este tot ceea ce s-a mai pastrat din zidurile orasului vechi Halicarnas. A fost construita de catre Regele Mausolus in secolul IV i.e.n. si este locul prin care au trecut Alexandru cel Mare si armata sa in anul 333.
Mausoleul din Halicarnas – mausoleul din marmura are forma dreptunghiulara si este compus dintr-un podium, camera mormantului si a sarcofagului, iar coloanele ionice spijina un acoperis piramidal. In varful constructiei se afla o cvadriga (un car triumfal tras de 4 cai).
Muzeul de Arheologie Subacvatica – se afla in cadrul castelului Sf. Petru si include obiecte originale si reproduceri ale descoperirilor arheologice din epavele de la Yassi Ada si Cap Gelidonya (la Finike).
Castelul Sf. Petru – denumit si Petronium, castelul se afla intre cele doua porturi ale orasului Bodrum.
Castelul Bodrum sau Bodrum Kalesi este emblematic pentru aceasta destinatie turistica, fiind unul dintre cel mai bine pastrate monumente medievale.
Morile de Vant – sunt facute din piatra si dateaza din secolul XVIII. Daca in trecut au fost utilizate pentru macinarea fainii, in prezent s-au transformat in restaurant. Pentru tineri, atractia Bodrumului este viata de noapte si distractia asigurata de una dintre cele mai mari discoteci in aer liber din Europa.
Iubitorii sporturilor acvatice pot practica windsurfing, ski nautic, se pot plimba cu barca sau pot face scufundari la Karaada (vizavi de Bodrum).
Bodrumul este renumit pentru hotelurile luxoase, bucataria traditionala extraordinara, ospitalitatea locuitorilor si incarcatura istorica si culturala. Astfel, indiferent de scopul calatoriei tale, acest oras are intotdeauna ceva de oferit, pentru fiecare.
Alte obiective turistice: situl antic Efes, Casa Sfintei Fecioare Maria, Templul Zeitei Artemis, terasele de calcar de la Pamukkale
www.turismin.ro


Taguri: Bodrum Turcia Leisure Operator turismin litoral vacanta


Voteaza acest articol:

<< back citeste toate articolele acestui utilizator
0 comentarii adauga comentariul tau
Nici un comentariu.

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =