O vedere de pe cel mai mare deal din Romania: Dealul MatauScris de: alina.c la data 24 Ianuarie 2013

  •  
(130 voturi)

Recomand iubitorilor de calatorii iarna destinatia din zona Arges, dealul ,,Matau-Arges". Am descoperit o particica din frumusetea din Campulung intr-o zi de iarna urcand pe dealul Maţau-un deal cat un munte de pe care se vede, ca dintr-un cerdac taranesc, intreaga Tara Muscelului.

imagine

Este considerat cel mai înalt deal din ţară, din Comuna Mioarele care se află la poalele Carpaţilor Meridionali, în Subcarpaţii Getici, la o altitudine ce variază între 650 şi 1.017 de metri.
Dealul Matau – 1017m – închide spre sud depresiunea Cîmpulungului dintre Râul Târgului si Argesel si spre nord depresiunea Jugur – Poenari, constituind totodatã una din frumusetile naturale ale localitãtii. Aflată la doar şapte kilometri de oraşul Câmpulung Muscel.
Fii acestor frumoase melaguri sunt mandrii de traditiile si de cultura lor, vorbind si demonstrand continuitatea vietii lor si a locuitorilor din comuna Mioarele-Matau.
imagine

imagine

imagine

Numeroase drumuri te duc spre locuri pitoresti, spre Magura, spre dealul Cretisoara si Matau sau pe muntele Stramtu. Linistea padurilor ca si miresmele plantelor si intreaga frumusete a naturii inconjuratoare au asupra organismului o covarsitoare influenta binefacatoare. De jur imprejur, dealul Mataului, de altfe usor de urcat din toate partile, este atacat pe margine de torenti care curg in vai adanci si stramte, impartindu-l in piscuri purtand numele vailor adiacente (Valea Bradului, Valea Bajenarului, Valea Blidarului, Valea Suharului etc).
Argesul este, a fost, si va ramane unul dintre cele mai importante leagane ale istoriei neamului romanesc, a culturii si spiritualitatii sale, un judet in care istoria si inteligenta au dat de-a lungul veacurilor personalitati de seama ale Romaniei.


Taguri: Dealul Matau Arges amintiri din calatorie


Voteaza acest articol:

<< back citeste toate articolele acestui utilizator
1 comentarii adauga comentariul tau
Vasile a scris pe 26 Decembrie 2013, ora 18:42
Delul Măţău este cel mai înalt deal locuit din România. 1017m. Cel mai înalt deal din România se află tot în judeţul Argeş, dar în comuna Corbeni şi măsoară 1227m. se învecinează la est cu Galeşu din comuna Brăduleţ.

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =