Street Delivery 2012scris de admin la data 18 Iunie 2012

  •  
(125 voturi)

Street Delivery militeaza pentru un oras in care pietonilor le este acordata aceeasi importanta ca si celorlalti participanti la trafic.
Timp de trei zile pe an, strada Arthur Verona se inchide pentru masini si se deschide doar pentru oameni.

imagine

Misiunea Street Delivery este aceea de a reinventa si de a intari rolul structural pe care spatiul public il joaca in viata locuitorilor cetatii, prin convertirea peisajului urban in spatiu viu.
imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

Evenimentul a demarat in primavara anului 2006, ca “Art Delivery – Strada Arthur Verona este strada ta!” si si-a propus sa atraga atentia riveranilor, a locuitorilor orasului in trecere prin zona centrala, dar si a autoritatilor locale asupra notiunii de “traseu cultural”. Ales si propus datorita zestrei exceptionale de repere culturale si arhitecturale, de identitate istorica si memoriala, traseul Arthur Verona, de la Scoala Centrala pana la Ateneul Roman, isi propune valorificarea acesteia precum si convertirea peisajului urban in peisaj cultural.

Astfel, prin inchiderea temporara a circulatiei auto, pe strada amplasata intre Libraria Carturesti si Cinematograful Patria s-a amenajat, cu ajutorul unui parteneriat dintre sectorul public si cel privat, un spatiu deschis, o zona vie de comunicare, solidaritate comunitara, contact si experiment artistic. Timp de doua zile s-au desfasurat in plina strada diverse activitati, de la ateliere pentru copii, expozitii, happening-uri, pana la concerte si proiectii de filme documentare.

In fiecare an, timp de trei zile ale lunii iunie, strada Arthur Verona din Bucuresti se inchide circulatiei auto si devine un spatiu destinat exclusiv pietonilor la care se alatura si biciclistii.
imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

Evenimentul a capatat noi dimensiuni culturale printr-un numar mai mare de expozitii, evenimente de arhitectura, ateliere, concerte, performance-uri, proiectii si schimburi de carti. In cele trei zile strada a fost efectiv locuita prin amenajarea unui living, iar biciclistii si-au putut alcatui trasee prin tara cu ajutorul programului Romania Digitala, disponibil pe strada. De asemenea, au putut fi vizitate cele mai importante case-monument de pe acest traseu cultural, istoricul lor fiind semnalat / ilustrat prin panouri.
imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

Evenimentul a fost organizat de Libraria Carturesti si de Ordinul Arhitectilor din Romania, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, Primaria Sectorului 1, Primaria Sectorului 2 si cu sustinerea a numerosi voluntari, fie ca au fost institutii, asociatii sau persoane fizice.
imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

In 2007, Fundatia Carturesti si Ordinul Arhitectilor din Romania au reluat evenimentul “Art Delivery” sub denumirea de Street Delivery, mizand pe succesul editiei precedente si pe nevoia din ce in ce mai acuta de spatiu public, confiscat de circulatia auto.
In acest an, studentii de la sectia de peisagistica din USAMV si-au propus, alaturi de OAR, sa duca initiativa Street Delivery cu un pas mai departe. Astfel, strada Arthur Verona a fost mai mult decat o pietonala. Zona a devenit pe parcursul evenimentului mai verde, mai racoroasa, mai prietenoasa pentru bucurestenii.
imagine

imagine

imagine

In fiecare an se schimba si temele lucrarilor cu graffiti de pe ziduri .
imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

Pe seara au avut concert si "Robin and the Backstabbers"
imagine

imagine

imagine

Evenimentul este non-profit si de responsabilizare sociala si isi propune sa puna in evidenta rolul spatiului public, al importantei culturii si al memoriei istorice in dezvoltarea durabila a orasului.


Taguri: Street Delivery str. Arthur Verona Bucursti


Voteaza acest articol:

<< back citeste toate articolele acestui utilizator
1 comentarii adauga comentariul tau
Lara a scris pe 18 Iunie 2012, ora 20:52
Super!! BRAVO!!!!!!!!!!!!

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =