Manastirea TurnuScris de: RobertCodescu la data 21 Ianuarie 2012

  •  
(135 voturi)

Aflata pe raza statiunii Calimanesti-Caciulata, intr-un cadru natural mirific, manastirea Turnu, este una din manastirile din Romania care te indeamna sa revii mereu si sa te bucuri de linistea pe care o gasesti.

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

Hramul manastirii este: Intrarea in Biserica a Maicii Domnului si se praznuieste pe data de 21 noiembrie. Manastirea este una de calugari ce-si are originea undeva prin secolul XV - XVI, atunci cand cativa calugari ai manastirii Cozia s-au retras aici, traind intr-o saracie deplina.
Cand am ajuns (de fapt am fost de vreo 3 ori in sejurul meu de la Calimanesti) se desfasura campania nationala „Let’s do it again Romania” si cativa calugari erau angrenati in aceasta campanie de ecologizare si curatenie a zonei in care-si desfasurau activitatea.
De fiecare data punctul de atractie de la manastire il reprezentau chiliile sapate in stanca muntelui acolo unde pustnicii se izolau de lume in post si rugaciune. Peretii acestor chilii sunt „tapetati” mereu cu acatiste lasate de vizitatori.
imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

In istoria sa tumultoasa manastirea este desfiintata in anul 1961 atunci cand lacasul este transformat in Casa de odihna pentru personalul Episcopiei Ramnicului si Argesului pentru ca 14 ani mai tarziu, in 1975, se revine la statutul de schit in subordinea Manastirii Cozia. Dupa alti 13 ani, în 1988, se revine la statutul initial, cel de manastire. In afara de datele pe care le gasiti aici se mai pot gasi informatii despre acest locas si pe siteul Arhiepiscopiei Ramnicului www.arhiram.ro pe Crestin Ortodox adica aici si bineînteles pe „sfanta” Wikipedia adica aici.
Asa ca ma voi opri aici cu acest scurt review, lasandu-va sa va bucurati de pozele facute de mine la Manastirea Turnu din judetul Valcea.
imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

Autor & foto: Robert CodescuTaguri: Manastirea Turnu Robert Codescu amintiri din vacanta


Voteaza acest articol:

<< back citeste toate articolele acestui utilizator
0 comentarii adauga comentariul tau
Nici un comentariu.

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =