O mica vacanta in Trento ItaliaScris de: gama la data 20 Iunie 2011

  •  
(121 voturi)

Datorita serviciului sunt un calator. Imi place sa savurez fiecare locsor pe unde ajung, transformand orice chestiune legata de job in afara biroului intr-o mica vacanta. Asa a fost si ultima oara cand am fost in Italia. Am cunoscut Trento, un oras frumos din nordul tarii, capitala regiunii Trentino-Tirolul de Sud.

imagine

imagine

imagine

Am plecat cu avionul din Bucuresti spre Milano, iar de acolo cu trenul (pentru 25 de euro) via Verona pana la Trento. Este o zona unde se vorbeste mult germana, iar aerul teutonic se regaseste pretutindeni de la mancare la arhitectura. Turistii vin aici pentru diverse obiective turistice din oras sau imprejurimi,
imagine

Torre Vanga
imagine

Domul din Trento
imagine

Castelul Buonconsiglio
imagine

dar mai ales pentru frumusetea Alpilor. Poate ati auzit de muntii Dolomiti. Nu va voi plictisi cu prea multe texte, sper sa ma intelegeti din imagini. Ca orice oras care se respecta, Trento are o piata mare si frumoasa in centru: Piaza di Duomo
imagine

Fantana lui Neptun din Piazza di Duomo
Intr-una din zile am urcat pe muntele Calisio pentru a admira peisajul superb de sus.
imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

Calatoria pe munte mi-a deschis apetitul pentru noi descoperiri, ceea ce m-a facut sa merg la Mezzocorona, localitatea aflata la 10 minute cu trenul de la Trento. Am gasit un loc magnific.
imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

M-as intoarce oricand la Trento sa respir aerul curat, sa descopar trasee noi si sa mananc minunatele paste italienesti, pe care din pacate nu le-am fotografiat.


Taguri: Trento Italia


Voteaza acest articol:

<< back citeste toate articolele acestui utilizator
0 comentarii adauga comentariul tau
Nici un comentariu.

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =