Satul Sirnea. Pasi spre fericire.Cristian-Alexandru Catana la data 17 Mai 2011

  •  
(132 voturi)

Satul Sirnea. Pasi spre fericire. Pasi marunti si zorii unei zile senine de februarie. Casele inca dorm in timp ce cosurile-si fumega misterele. Satul pare amortit, uitat in timp, intr-un timp incremenit. Zi de februarie, zi de iarna si noi, asemeni hoinarilor ce urca spre fericire, spre acel zambet nascut dintr-un sentiment de libertate. Sentiment pe care-l cautam… in timp ce pasii nostri urca pe unul din dealurile Satului Sirnea. Zapada nu mai este atat de mare, asa ca vom urca printr-un tinut al blondelor suvite, un versant ce ne aminetste de Ciucasul blondelor iubiri…

imagine

Alaturi de noi, nelipsitele suflete hoinare, ne insotesc dand din coada si sarind vesele, semn ca si ele, alaturi de noi cauta aceeasi libertate, aceeasi fericire. Astazi e vorba doar de fericire, de fericirea de a fi intr-un loc in care te poti simti deasupra lumii, intr-un loc in care se vor deschide perspective spre crestele carunte ale Bucegilor si Pietrei Craiului. Iar cu fiecare pas facut, lasam in urma noastra, satul Sirnea, dormind in linistea sa rurala de februarie.
imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

Soarele ne rasfata cu imagini pline de culoare si stralucire, dand viata acestui tinut amortit de recea iarna ce s-a abatut asupra lui.
imagine

imagine

Iata-ne sus. Unde sus… inseamna locul in care vantul ne spune “Bine ati venit”, locul in care ne simtim liberi, departe de ei – de lumea cotidiana - , departe de griji, de stress, de barfe si de rautati. Aici suntem doar noi si o natura pentru noi!

Intr-un colt uitat de timp, e un loc ascuns de lume, unde suntem numai noi, si traiam o stare-anume...
imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

Aici e locul ideal, in care orice drum pare ca duce spre creste. Un drum spre vise, spre idealuri intr-un loc ce defineste perfect: libertatea.
imagine

Iar dincolo de toate acestea se afla: Joaca… Joaca de copii, veselia de copii, sinceritatea de copii. Si alaturi de noi, un caine la fel de liber si de jucaus… Fotografiile au surprins perfect ce-nseamna: fericirea sincera, ce-nseamna joaca, ce-nseama alintul… caci astazi, muntele ne-a alintat. Iar noi suntem copii cei mai rasfatati… pur si simplu, pentru ca meritam! Si muntele, stie asta…
imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

Autor & Fotografii: Cristian-Alexandru Catana


Taguri: Satul Sirnea Bucegi Cristian-Alexandru Catana


Voteaza acest articol:

<< back citeste toate articolele acestui utilizator
2 comentarii adauga comentariul tau
nela a scris pe 17 Mai 2011, ora 15:17
frumoase fotografii! nu am avut inca timp sa citesc articolul, dar vizualul mi se pare tentant
anda a scris pe 20 Mai 2011, ora 23:07
Frumoase poze, frumosi prieteni. Iar satul romanesc prin care nu a trecut colectivizarea si acum e de poveste. La fel si satul in care au trait bunicii mei, un loc uitat de lume, unde soarele rasare la fel ca la oras dar parca are alta intensitate si asta din cauza linistii. Felicitari Cristian Catana, mai ales pentru comentariile din josul pozelor.

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =