Cabana Bolboci - Casuta de la MalCristian-Alexandru Catana la data 30 Aprilie 2011

  •  
(134 voturi)

imagine

Ploaia incepuse. Era marunta. Cat sa te sacaie. Pasii mei alergau pe barajul Lacului Bolboci.
imagine

Casuta de la mal – Cabana Bolboci – parea din ce in ce mai aproape. Stiam ca ma asteapta cu multa caldura. Asa am fost primit tot timpul cand am poposit aici.
Cabanierii sunt statornici de mai bine de 20 de ani in aceste locuri. In tot acest timp ei s-au ocupat de Cabana Bolboci cu multa iscusinta si indemanare. Iar rezultatele se vad.
imagine

Potentialul zonei este unul imens. Cati dintre noi nu visam sa ne ducem iubita, intr-o cabana, pe-o margine de lac… si sa privim pe geamul camerei noastre cum apusul Soarelui isi clateste nuantele pe oglinda lacului. In acele clipe feeria se-mbraca in culori, in acele clipe feeria se afla pe marginea lacului Bolboci.
imagine

De aici se pot face drumetii spre Lacul Scropoasa (1h30min), Cheile Tatarului (1h), Pestera Ialomitei (2h), Cabana Padina (1h si 45min), Sinaia (6h) pe varianta Cabana Cuibul Dorului, Cabana Miorita (3h).

Accesul auto: Pe DN 71 (dinspre Targoviste pana la Sanatoriul Moroieni si apoi de drum forestier) sau pe Transalpinul din Bucegi (Sinaia – Cuibul Dorului – Seaua Dichiului – Bolboci).
imagine

imagine

imagine

Cabana Bolboci este construita intre anii 1926-1928 cu ajutorul fratilor Schill care exploatau padurile de brazi din Valea Ialomitei. Ea se afla situata la inaltimea de 1460m.

Corpul vechi al Cabanei Bolboci dispune de 60 de locuri de cazare, la etaj, in camere de 2, 4, 6 si 10 paturi. Grupurile sanitare sunt la comun. De asemenea exista si dusuri cu apa calda. Preturile aici, variaza intre 30 – 35 ron/ pers. Se mai poate negocia in functie de perioada si de numarul noptilor de cazare.

De curand, in spatele Cabanei si-a facut aparitia o anexa moderna avand 12 locuri, in camere de cate 2 paturi cu grup sanitar propriu. Majoritatea camerelor au vedere la lac. Aici preturile sunt de 40 ron / persoana.
imagine

In ceea ce priveste incalzirea cabanei si anexei, aceasta  se face prin interemdiul unei centrale termice moderne. Niciodata nu am avut probleme din punct de vedere termic. Incalzirea este foarte buna si pe timp de iarna.
imagine

Cabana dispune de o sala de mese cu 60 de locuri unde putem servi produse si mancaruri din gospodaria proprie a cabanei Bolboci. Salata de varza este absolut fantastica, la fel si mamaliguta cu smantana. Preturile sunt decente. De exemplu: Garnitura + Gratar + Salata 13-15 Ron, Mamaliguta cu smantana – 8 Ron, Ciorbica de vacuta – 7 Ron, doza de bere – 4 Ron, Ceai 1,5 Ron etc.

Pentru mine, oricand Cabana Bolboci va fi ca o a doua mea casa.
imagineAutor & Fotografii : Cristian-Alexandru Catana


Taguri: Cabana Bolboci Casuta de la Mal Lacul Bolboci Valea Ialomitei Cristian-Alexandru Catana


Voteaza acest articol:

<< back citeste toate articolele acestui utilizator
2 comentarii adauga comentariul tau
florin pantaza a scris pe 30 Aprilie 2011, ora 12:34
sunt plecat din romania de cativa ani...si sunt placut surprins sa revad aceste minunate peisaje...mirific...sunt blocat nu stiu ce superlative sa mai folosesc...am facut de multe ori 3-4 ori cred...acest traseu...ca facand parte dintr-un traseu mai complex...plecam din predeal ...gura diham...inca o cabana imi scapa numele acum....vf omu...babele...padina...zanoaga...bolboci...cuibul cu dor...sinaia....ultima oara prin '94 cred...iti multumesc f.f.f mult pentru acesta imagini...si comentariul e pe masura...felicitari...si daca mai ai imagini si din alte calatorii te rog sa la postezi...
Catana Cristian-Alexandru a scris pe 3 Mai 2011, ora 13:27
Iti multumesc pentru aprecieri. Este placut sa descopar persoane care cunosc ce inseamna muntele cu adevarat. Voi mai posta cu siguranta poze si jurnale din drumetiile mele. Cat despre cabana al carui nume iti scapa... probabil este vorba despre Poiana Izvoarelor, sau despre Malaesti, ele fiind in directia Omu. Numai bine !

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =