Workshop in MoscovaScris de: monica la data 13 Noiembrie 2010

  •  
(67 voturi)

De cand ma stiu am fost fascinata de tot ce inseamna cultura, traditiile si istoria poporului rus… cred ca “vinovate ” sunt genele primite de la un strabunic venit tocmai din Estul Rusiei. Am avut norocul sa plec in luna octombrie la un workshop in Moscova. Capitala Rusiei de mai bine de 850 de ani detine, din punct de vedere istoric, importante marturii ale unui trecut glorios, memorat mai ales prin Kremlin si Catedrala Sfantului Vasile.

imagine

Scurta mea vizita a inceput cu celebra Piata Rosie care de-a lungul timpului a fost scena multor evenimente istorice, iar in prezent separa Kremlinul de zona comerciala a orasului. Kremlinul este un complex fortificat care domina Piata Rosie din Moscova si care in prezent serveste ca resedinta oficiala a presedintelui Rusiei Un monument religios complesitor, construit intre anii 1555 – 1561 in cinstea victoriei lui Ivan cel Groaznic impotriva tatarilor din Hanatul Kazan este Catedrala Sf.Vasile, considerata si simbolul religios al intregii Rusii.
imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

Moscova are multe de oferit turistilor, iar mie nu-mi ramane decat sa regret ca acele cateva ore avute la dispozitie s-au scurs atat de repede…. Am plecat cu promisiunea ca ma voi reintoarce aici intr-un concediu adevarat.


Taguri: Moscova Rusia Catedrala Sfantul Vasile Piata Rosie Kremlin


Voteaza acest articol:

<< back citeste toate articolele acestui utilizator
0 comentarii adauga comentariul tau
Nici un comentariu.

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =