Satul turistic Pestera - o destinatie de vis!Scris de: Pestera la data 5 Iulie 2010

  •  
(18 voturi)

Satul brasovean Peştera – o destinaţie decupata din basmele cu prinţese. Dacă vreţi să vedeţi cu adevărat ceva spectaculos, vizitaţi satul brănean Peştera. Satul Peştera se afla la doar 7 km de Castelul Bran, în inima Rezervaţiei Piatra Craiului. Satul Peştera este străjuit pe de o parte de masivul muntos Piatra Craiului, iar pe de altă parte de masivul muntos Bucegi.

imagine

Cine iubeşte cu adevărat muntele şi vrea a se simţi cu adevărat la munte are cu siguranţă în agenda sa destinaţia Peştera. Porniţi către munte, către un peisaj ireal de frumos, parcă desprins din Rai, parcă creat special pentru a-i face pe Alpi invidioşi, astfel se poate defini satul braşovean Pestera, unde vă veţi simţi realmente la munte şi vă va da ca temă de meditaţie aplicarea unei metode comparative juste între Peştera şi oricare alt loc din Elveţia. Peştera liliecilor din Peştera Satul Pestera este o mică Austrie sau Elveţie. 

imagine

Când ajungi în Peştera nu ai niciun motiv justificat să ocoleşti ca prim obiectiv însăşi pestera liliecilor, unde chiar traieste o mica colonie de lilieci. Intrarea in pestera nu este senzationala dar este insa plina de inscrisuri (probabil a celor care au trait acolo). Peştera este relativ mică iar temperatura nu este mult diferită de cea din afară. Numele peşterii provine din existenţa unei numeroase colonii de lilieci. Zona precum şi întreg drumul este de o frumuseţe rar întilnită, existând riscul ca peste câţva ani zona să fie foarte căutată pentru linistea şi frumuseţea ei transformându-se într-un fel de bulevardul Valea Prahovei. Legenda frumoasei prinţese Ludmila din satul Peştera se leaga aceasta asezare. Pe la 1700 insusi Tarul Petru al Rusiei a venit la Pestera sa cumpere niste pamanturi insotit de catre frumoasa printesa Ludmila Berejnova, cu care Tarul avea o relatie amoroasa discreta. A poposit si la Castelul Bran unde ar fi negociat cu un conte transilvanean cumpararea mai multor pamanturi din Pestera. Contele si Tarul aveau relatii de prietenie foarte stranse si datorita telului lor comun in lupta cu turcii. Insa in ciuda prietenei lor acestia nu s-au inteles asupra pretului pamanturilor. Orbit de frumusetea meleagurilor cat si de dorinta Printesei Ludmila de a avea un mic castel la Pestera, Tarul a facut cale intoarsa in Imperiul Rus cu intentia de a mai lua niste galbeni si a se inapoia cu acestia pentru a cumpara pamanturile si a incepe constructia viitorului sau castel. Pe printesa Ludmila insa a lasat-o in grija Contelui pentru a nu atrage suspiciuni legate de relatia lor tainica la portile Imperiului rus. Ramasa doar cu Contele, intre acesta si Ludmila s-a legat o relatie amoroasa. Constientizând ca este o relaţie imposibilă, în lungile lor plimbari ecvestre, Contelui i-a incoltit ideea sa o omoare pe Printesa Ludmila. Astfel Ludmila a sfârşit tragic rămânând însă pe vecie doar a Contelui, iar odată cu sfârşitul ei a început această legend de peste 300 de ani care bântuie déjà mult prea bâtuitele tărâmuri brănene. Acest lucru s-a intamplat chiar la poalele Pietrei Craiului, in satul Pestera. În Peştera poţi alege a fi un boem de o stea sau un răsfăţat de patru stele. În peisajul decupat din basmele cu prinţese, poţi efectua lungi plimbări montane prin păduri căutând spiritul prinţesei care încă mai bântuie satul, poţi fi un turist al zilelor noastre efectuând plimbările cu ATV sau poţi să te consideri un călător amplasat oriunde în timp călărind pe drumurile de pe care încă nu s-au şters urmele turmelor de oi prezente acum, dar şi atunci… în urmă cu sute de ani, aici, în satul Peştera.

imagine

Sunteţi invitaţi oricănd sa vă urcaţi în căruţele cu fân şi sa o porniţi la drum pe lângă monumentul Ciobănaşului, lăsând în urma superba mănăstire seculara şi ajungând în cele din urmă... acolo sus… la stână, unde ciobanii vă vor uimi cu ospitalitatea lor, grăbindu-se să vă pregăteasca ceva specific, bulz. Nu de puţine ori în călătoria ta motorizată sau ecvestră ai sansa să te întâlneşti cu numeroşi biciclişti îndrăgostiţi de veloturismul montan. Vreţi să înnoptaţi aici, sus, în Peştera? Puteţi opta pentru simplitatea unei pensiuni rustice sau unor pensiuni de trei stele, sau… nu crezi ca ai şi tu dreptul măcar pentru un weekend să te răsfeţi pe terasa unui hotel de patru stele?  

Cum ajungeţi în satul turistic PEŞTERA:

• Din Bucuresti, varianta 1: Mergeti pe DN1 si imediat dupa podul de la intrarea in Predeal faceti la stanga spre Paraul Rece pe DN73A, apoi mergeti pana la intersectia cu DN73 pe care faceti la stanga spre Tohanu Nou, veti trece prin Bran, iar in Moieciu de Jos veti face la dreapta pe drumul DJ112G catre Pestera, din acest moment mai aveti 4 km din care primii 2 sunt asfaltati iar urmatorii 2 sunt neasfaltati;

• Din Bucuresti, varianta 2: Mergeti pe A1 pana la Pitesti, dupa care intrati pe DN73, treceti prin Campulung, Rucar, Fundata, iar in Moieciu de Jos faceti la stanga catre Pestera pe drumul DJ112G, de aici mai aveti 4 km pana la pensiune;

• Din Brasov: Mergeti pe DN73, treceti prin Cristian, Rasnov, Tohanu Nou, Bran, iar in Moieciu de Jos faceti la dreapta catre Pestera pe drumul DJ112G, si de aici mai aveti doar 4 km si ati ajuns.

Distante intre PESTERA si cateva localitati de interes: 

• Bran - 7,9 km; • Brasov - 36 km; • Bucuresti - 179 km; • Cheile Gradistei - 8,4 km; • Cluj - 303 km; • Dambovicioara - 34 km; • Fundata - 19,6 km; • Moieciu de Jos - 4 km; • Moieciu de Sus - 12,4 km; • Pitesti - 111 km; • Poiana Brasov - 29 km; • Prejmer - 51 km; • Rasnov - 19,2 km; • Sibiu - 157 km; • Sinca Veche - 58 km; • Zarnesti - 19,5 km;  


Taguri: pestera satul pestera munte weekend moeciu moieciu castelul bran dracula vampir vampiri


Voteaza acest articol:

<< back citeste toate articolele acestui utilizator
2 comentarii adauga comentariul tau
Roxana a scris pe 16 August 2010, ora 14:04
Am trecut din greseala pe acolo si am simtit si eu ca este altceva. Este foarte frumos, magnific chiar cum rar gasesti. Din pacate drumul era inzapezit, stiu ca sunt 2 cai de acces, iar noi am nimerit pe cea anevoioasa, dinspre Zarnesti.
victor a scris pe 14 Martie 2011, ora 20:46
Satul Pestera este de departe cel mai frumos loc pe care l-am vazut eu...si credeti-ma am umblat in aproape intreaga Europa.

 
Nickname:
Email:
Comentariu:
Cod de securitate:
maptcha + maptcha =